TÜRKİYE'de ilk kez Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından hayata geçirilen, 60 yaş üstündekilerin kayıt yaptırabildiği Tazelenme Üniversitesi'nde yeni eğitim- öğretim yılı öncesi kayıtlar devam ediyor.

'Paslanmayan Hayatlar' vizyonu ile kurulan ve hiçbir ücret alınmadan devam edilen projede, 29 Ağustos'ta başlayan yeni eğitim- öğretim yılı kayıtları 12 Eylül'e kadar devam edecek. 2 yılda 2 bin 844 öğrenci sayısına ulaşan Tazelenme Üniversitesi'ne bu yıl da bin kişinin kayıt yaptırması bekleniyor. Bölüm derslerinin yanında; Japonca, Beslenme, Etkili İletişim dersleri de gören 60 yaş üzerindeki öğrencilere Alzheimer hastalığını engellemek için erkeklere örgü örme ve yemek pişirme, kadınlara da tamirat dersleri veriliyor.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban, Tazelenme Üniversitesi'nin yaşlıların hayata tutunmasında çok önemli bir proje olduğunu kaydetti. Çoban, ''Yaşlılarımızın hayatta daha aktif rol oynaması için büyük çaba gösteriyoruz. Yeni dönemde hem öğrencilerimize hem de fakültemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Tazelenme Üniversitesi'ne bu yıl kayıt yaptıran Ernur Kayaöz ise çevresindeki insanlara faydalı olmak istediğini ifade etti. Kayaöz, ''Kendimi gençlik yıllarımda gibi hissediyorum. Dört arkadaşımla beraber geldim. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum" dedi. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi