Gazipaşa İlçesi'ne gelen Litvanyalı turistler, Kral Koyu'nda temizlik çalışmasına katıldı.

Gazipaşa'ya bağlı Güney Mahallesi'ndeki Kral Koyu'nu temizleyen Gazipaşa Belediyesi ekiplerine Litvanya'dan ilçeyi gezmeye gelen yaklaşık 20 turist de yardım etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya, "Bu koy bu yıl yaklaşık 1500 turist ağırladı. Birçok ülkeden gelen insanlar burayı ziyaret etti. Fakat buradaki en büyük sıkıntılarımızdan birisi gelen insanlarımızın çöplerini bırakması. Gazipaşa Belediyesi olarak belli aralıklarla temizlik yapıyoruz. Bugünkü temizliğimize Litvanya'dan gelen bir turist kafilesi de eşlik etti. Bizim doğaya verdiğimiz önemi çok beğendiler bize yardım etmek istediler ve beraber bu güzel koyu temizledik. Buraya gelenlerden beklentimiz nasıl buluyorlarsa öyle bıraksınlar" dedi.

Litvanyalı turistleri ilçeye getiren tur firmasının sahibi Mustafa Erkut, "Kral Koyu'na 42'nci turu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Şimdiye kadar 1500 kişi getirdik ve sezon sonuna kadar 3500 civarı kişi getirmeyi hedefliyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz buranın doğasının başka bir yerde olmadığını söylüyor. Biz de burayı gösterdiğimiz için gurur duyuyoruz. Bugün çok güzel bir tesadüfle karşılaştık. Gazipaşa Belediyemiz buraya bir temizlik ekibi göndermiş. Biz de turistlerimizle beraber mıntıka temizliği yaptık. Buraya gelen misafirler daha duyarlı olursa daha güzel olur. Çünkü böyle bir güzellik dünyanın hiçbir yerinde yok. Buraya sahip çıkalım" diye konuştu.

Temizlik çalışmasına katılan 44 yaşındaki Laima Bobrevicıene, "Burayı beğendik, her taraf harika fakat  tek sorun etraftaki pisliklerdi. Burada yapılan temizliğe yardım ettiğimizden dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Tek tavsiyem buraya gelen insanlar burayı temiz bıraksın" dedi.

Kral Koyu'nda yüzen ve karpuz yiyen Litvanyalı turistler daha sonra bölgede bulunan ve kazı çalışması yapılan Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'ni de gezdi. DHA

Editör: Haber Merkezi