Serik ilçesinde düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Serik Belediyesi tarafından Çandır Spor Tesisleri'nde düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 46'sı başpehlivan 700 güreşçi katıldı. Güreşleri Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan ve 5 bin güreş sever izledi.

Başpehlivanlık finalinde Hüseyin Gümüşalan'ı yenen Ali Gürbüz başpehlivan oldu. Hüseyin Gümüşalan ikinci olurken üçüncülüğü ise Orhan Okulu ile Mustafa Kemal Karaboğa paylaştı. Güreş ağalığını yapılan açık artırmada Bayram Albayrak kazandı.

Dereceye giren güreşçilere Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan ve Güreş Ağası Bayram Albayrak tarafından ödülleri verildi.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, geleneksel hale gelen ata sporu güreşlerin çok iyi geçtiğini ve katılımın yüksek olduğunu söyledi. Güreşlere 700 güreşçinin katıldığını aktaran Başkan Çalık, birinci olan Ali Gürbüz'ü kutladı. Çalık, en büyük hayallerinin bundan sonraki güreşlerde final karşılaşmasını tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapmak olduğunu da söyledi. DHA


Editör: Haber Merkezi