Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları yapıldı.

Ahilik Haftası nedeniyle Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Mesleki Eğitim Merkezi Okulu'nda düzenlenen programa, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Cesur, MHP İlçe Başkanı Av. Cüneyt Güzel, Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Tunç, İl Genel Meclis Üyesi Sedat Karagöz, Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Özen, diğer protokol, esnaflar ve vatandaşlar katıldılar.

Mesleki Eğitim Merkezi salonunda başlayan programda bir konuşma yapan Esnaf Odası Başkanı Mehmet Cesur; “Ahilik kültürünü çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak üzerimize düşen en önemli görevler arasındadır. İnsana sevgi ve saygıyı işleyen Ahilik kültürü haksız rekabeti ortadan kaldıran sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilattır. Ahi olan kişinin yoksullara ve düşkünlere yardım etmek için eli, konuk olarak gelenler için kapısı ve yoksullara, konuklara ve düşkünlere doyurmak için de sofrası açık olmalıdır. Biz Ahiliği böyle öğrendik, çıraklarımıza ve bizden sonraki nesillere de aynı şekilde aktarmak zorundayız.” Dedi

Daha sonra kürsüye davet edilen Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Ahilik haftasını kutladığımız bu günlerde hepimizin birbirimizin haklarına saygılı olmamız gerekiyor. Hepimizin yaşadığı ilçemiz Serik'te karşılıklı saygı, sevgi, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yaşarsak Ahilik haftasının anlamı da yerini bulmuş olur. Hepinizin Ahilik Haftasını kutluyor hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmalardan sonra Esnaf Odası Başkanı Mehmet Cesur tarafından, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı'ya bir plaket verildi. Yine kalfalık ve ustalık belgeleri sahiplerine teslim edilirken, esnaflara plaket verildi.

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları daha sonra okulun bahçesinde sunulan halk oyunları gösterileri ile sürdü Esnaf Odası Başkanı Mehmet Cesur burada halk oyunlar ekiplerine oyunuyla eşlik etti.

Programın sonunda ise misafirlere Osmanlı şerbeti ve irmik helvası ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi