ANTBİRLİK, Asku, Serik ve Manavgat arazilerinde yaklaşık 60 bin dönüm pamuk ekim alanında bu yıl 25 bin ile 30 bin ton arası kütlü pamuk alımı hedeflendiğini bildirdi.

Beyaz altına olan rağbetin artığına değinen ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Yıldız, ''Pamuk bölgemizde yeniden değer görmeye başladı. Ekim alanlarında yüzde onluk bir artış var. Artışta çiftçiye verdiğimiz lojistik ve manevi destek kadar, devletin desteği de çok etkili oldu'' dedi. Bu yıl pamuk fiyatlarının çiftçiyi mutlu edeceğine inandığını belirten Yıldız, ''Biz ANTBİRLİK olarak çiftçimizin ürününü daha hızlı bir şekilde zarar ve zayiata uğratmadan toplaması için 5 adet pamuk toplama makinesi alıp hizmete soktuk. Şu anda 5 makinemiz ile arazilerdeyiz. Bu makineler bize ve çiftçimize hız kazandırdı. Fiyatlarda çiftçinin beklentisini karşılarsa, önümüzdeki yıl altın yılımız olabilir'' diye konuştu.Pamuğun Antalya ve ülke ekonomisi için önemine değinen Yıldız, ''Pamuk oluşturduğu istihdam ve katma değeri ile stratejik öneme sahip. Biz pamuk ekiminin artması için emek harcıyoruz. Yatırımlarımız da bu yöne kaydırarak ortaklarımız için, 30 milyon yatırım yaparak iş ve lojistik makineleri aldık. Bu araçlara çiftçimizin tarlasından topladığımız pamuğu, tesislerimize kadar taşıyor'' dedi.

Genel Müdür Hasan Yıldız, yatırımlarının sadece pamuk çiftçisi için olmadığını belirtirken silajlık mısır üretici için de önemli yatırım yaptıklarının altını çizdi. Yıldız, Serik ve Aksu'da olmak üzere iki ayrı mısır silaj tesisi kurulduğunu ve arazide çalışacak iki adet iş makinesi aldıklarını belirtirken, ''Bu yıl şu ana kadar 40 bin ton mısır silajı alımı yaptık. Alımlarımızla birlikte hizmetlerimiz sürüyor'' dedi

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi