Serik Eğitim Bir Sen Temsilciliği geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimle Erdal Erdoğan'ı tekrar başkanlığa seçti.

670 üyeli Serik Eğitim Bir Sen Temsilciliği yaptığı seçimler yönetim kurulu üyeleri ile delegeleri belirledi. Tek liste ile girilen seçim sonucunda mevcut başkan Erdal Erdoğan tekrar başkanlığa seçildi. Eğitim Birsen Serik İlçe Başkanı Erdal Erdoğan seçim sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; ''Serik Eğitim Bir Sen Temsilciliği olarak 6 Ekim 2018 Cumartesi günü birlik beraberlik içinde seçim sürecimizi tamamlamış bulunuyoruz. Bu vesile ile kurulduğumuz günden beri Serik'te gerek başkan, gerek yönetim, gerek delege ve üye olarak katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.  670 üyesi ile Serik'te en çok üyesi olan yetkili sendika olarak İlçe başkanlığı ve delege seçimimizin önce Eğitim Bir Sen ailesine ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerin camiamıza yakışır bir olgunluk, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesine katkı sağlayan tüm üyelerimize, sandık kurulu görevlisi arkadaşlarımıza, yönetimimize ve çok değerli delege arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yapılan seçimler sonunda yönetim kurulumuz dört yıllığına tekrar bayrağı devralmıştır.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada eğitim çalışanlarının sesi olmaya, yardımcısı olmaya, yol arkadaşı olamaya devam edeceğiz. Kurulduğumuz 14 Şubat 1992 yılından bugüne dek; ilkemiz her zaman samimiyet ve ihlasla durmadan çalışmak üyemizin ve eğitim çalışanların dertleri ile hemhal olmak olmuştur. Bundan sonrada aynı ilke ve düsturla sahada öğretmenler odasında eğitim çalışanlarının yanında olmaya,  sahadan aldığımız dinlediğimiz talepleri genel merkezimize, oradan da bakanlığımıza ulaştırmaya devam edeceğiz. En büyük gücümüz örgütlülüğümüz diyoruz ve tüm eğitim çalışanlarını Eğitim Bir Sen çatısı altında güç birliği yapmaya emek ve ekmek mücadelesini omuz omuza vermeye davet ediyoruz.

Neden mi Eğitim Bir Sen? Çünkü Eğitim Bir Sen özelde üyesinin; genelde ise her zaman ve her şartta ülkesinin Milletinin yanında dimdik ayakta duran, yegane ülkenin sigortası olduğu için. Kim var dendiği zaman sağına soluna ardına bakmaksızın ''Ben varım'' diyebilen yegane güç olduğu için. Bunu yakın tarihe baktığımız zaman görmek mümkündür. Slogan atmak, hamasi nutuklar söylemler asla bizim düsturumuz olmadı, bundan sonrada asla olmayacak. Asla derdimiz bağcıyı dövmek olmadı, her daim üzüm yemenin, emeğin ve ekmeğin derdinde olduk.

Bu vesile ile bazı taleplerimizi buradan tekrar belirtmekte fayda görüyoruz. Daha önceden belirttiğimiz cumhurbaşkanımızın söz verdiği 3600 ek gösterge müjdesi sosyal barışı ve adalet duygusunu zedelemeden kademeli olarak ta olsa tüm memurlara yansıtılarak bir an evvel uygulamaya geçirilmelidir, yüzbinlerce memurun gözü kulağı gelecek olan bu müjdededir. Küresel Emperyalizmin ve onun içerde dışarda işbirlikçilerinin amacının hedefinin ne olduğunun elbette farkındayız. Baldıran zehrinden ülkemiz milletimiz adına bize düşen payında farkındayız. Ancak evine ekmek götürmekte zorlanan dar gelirlinin düşük maaşla çalışan memurun nefes almaya ihtiyacı vardır. Maaş zamlarından oluşan enflasyon farkının ocak ayını beklemeksizin memur maşlarına  yansıtılmasını bekliyoruz. Memura yapılacak olan enflasyon farkı zammı yansıtılması sokağı, marketi, pazarı da canlandıracak zincirleme  nefes alma vesilesi olacağı kanaatindeyiz.  Memur Sen olarak her türlü katkıya sorumluluğa hazırız. Biz bir olursak, birlik olursak üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur.

Eğitim Bir Sen olarak ülke genelindeki seçimlerin ülkemize, eğitim camiasına ve Eğitim Bir Sen ailesine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bayrağı devreden arkadaşlarımıza hizmetleri için teşekkür ediyor; bayrağı devralan arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyoruz. Bu seçimlerin kaybedeni yok ve kazananı ise Eğitim Bir Sen ve de memurlarımızdır. Bize dört yıllığına yetki veren ve her daim bizimle omuz omuza mücadele eden Eğitim Bir Sen camiasına sonsuz teşekkür ediyoruz. Ve bu mücadelede onların desteğine ve duasına ihtiyacımız olduğumuzu bir kez daha tekrarlamak istiyoruz.

Serik Eğitim Bir Sen Temsilciliği Yönetim Kurulu:

Erdal Erdoğan (Belkıs İlkokulu), İsmet Karakaya (Serik Kız Anadolu Fen Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi), Abdurrahman Merdun (Karadayı İlk Okulu), Erdoğan Ateş (Serik  Anadolu İhl), Şevket Bulut (Serik Anadolu İhl), Abdi Dilek (Ertuğrul Gazi A.Lisesi), Yüksel Hakalmaz (Serik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi) Şeklinde Oluşmuştur.

Delege Listesi:

1)      Erdal Erdoğan 2) İsmet Karakaya 3) Abdurrahman Merdun. 4) Şevket Bulut 5)Erdoğan Ateş 6) Abdi Dilek 7)Alpay Gürler 8) Bariş Okudan 9)Ferit Iltar 10)Mustafa Çelebioğlu.

Haber: Osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi