Serik Kaymakamı Haluk Şimşek'in, Acısu ya da Köprüçay ırmaklarına uluslararası bir 'Kürek Sporu Parkuru' yapılabileceği önerisini ifade etti. Bizce de bu fikir Serik'e değer katacak bir öneri olarak görünmekte.

Geçtiğimiz hafta Serik Belediyesi Toplantı Salonunda Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Serik İlçesi istişare toplantısı düzenlenmiş ve toplantıya milletvekilleri, siyasiler ile birçok il ve ilçe yetkilisi katılmıştı. Toplantının ana hatları ile ilgili haberimizi gazetemizin dünkü nüshasında okumuştunuz. Geniş katılımlı ve geniş bir zaman dilimine yayılan bu toplantı ve sonrasındaki gelişmeleri yine takip ederek sizlere ulaştıracağız. Ancak toplantıda konuşan Serik Kaymakamı Haluk Şimşek'in Serik ile ilgili bir önerisi bizlere ilginç ve önemli geldi. Kaymakam Şimşek Acısu ve Köprüçay Irmaklarına yapılması gereken çalışmaları anlattıktan sonra bu nehirlerden birisi veya her ikisinde 'Kürek Sporu Parkuru' yapılması önerisini ortaya attı. Şimşek nehirlerdeki düzenleme sonrası buralarda oluşturulacak olan 'Kürek Sporu Parkuru' ile Serik'te uluslararası kürek yarışmalarının da yapılabileceğini ifade etti.

Kaymakam Şimşek'in bu fikri eğer hayata geçerse; golf, futbol, voleybol, tenis, rafting, atletizm vb. gibi bir çok spora ev sahipliği yapan Serik geçmişi yüzlerce yıl önceye dayanan ve bir Olimpik spor olan Kürek Sporunun da merkezi olabilir.

Türkiye Kürek Federasyonu kaynaklı bilgilere göre Türkiye'de kürek sporunu yapan toplam 38 kulüp var. Bu kulüpler içerisinde Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük ve tarihi kulüpler de yer alıyor. Aynı bilgilere göre Antalya'dan sadece bir kulüp bu sporla ilgileniyor. Kaymakam Şimşek'in ifade ettiği gibi Acısu veya Köprüçay ırmaklarında kurulacak böyle bir parkur ile birlikte hemen Serik Belediyesi de kürek takımlarını oluşturarak Serik'in bu alanda Olimpiyatlara kadar gidebilecek olan yolunu açması gerekiyor.

Kamuoyunun da Serik'in var olan potansiyellerini her alanda bu ve benzeri öneriler ışığında değerlendirmesi gerekiyor. Serik Kaymakamı Haluk Şimşek'in bu önerisine basın mensubu olarak destek veriyor ve gerçekleşmesi konusunda çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi