2018-2019 eğitim-öğretim yılı ile birlikte Serik'te eğitime başlayan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi'ne öğrencilerin büyük rağbet gösterdiği bildirildi.

Merkez Mahallesi Dumlupınar Caddesinde yer alan Serik Anadolu Lisesinden boşalacak binada 17 Eylül tarihinde start veren okul, 170 kontenjan ayrılarak açılmasına rağmen yoğun talep ile birlikte kontenjan artırımı yapılarak 234 öğrenci sayısına ulaştığı ifade edildi. Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi müdürü Abdi Dilek; ''Okulumuz kısa sürede öğretmen görevlendirmesi, okul logosu, öğrenci formaları, okul aile birliği kurulması, kitap ihtiyaçlarının karşılanması ve diğer resmi iş ve işlemlerini tamamlayarak sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye başlamıştır. Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda ahlaklı, dürüst ve akademik başarısı yüksek genç nesiller yetiştirmek gayesi ile çıktıkları bu yolda okul tercihini Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi olarak yapan tüm veli ve öğrencilere teşekkür ettiğini belirten Dilek, kontenjan doluluğu nedeniyle nakil isteklerine cevap veremediklerini belirtti.

Okul Müdürü Abdi Dilek, okulların açılması ile birlikte 9. sınıf uyum etkinliği, aşure günü etkinliği, 15 Temmuz demokrasi bilinci oluşturma etkinliği, kitap fuarı gezi etkinliği gibi birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade etti. Dilek, özellikle kitap fuarı etkinliğine katılım oranının çok yüksek olmasının öğrenci başarı ve okuma bilinci seviyesinin göstergesi olarak yorumlanması gerektiğini ve hedeflerinin proje okullarının üstünde bir başarıyı yakalamak olduğunu söyledi. Okulun açılış gününden bu yana hiçbir disiplin vakası olmadığını ve disiplin işlemi yapılmadığını ifade eden Abdi Dilek, özveriyle çalışan öğretmen ve personele, öğrenci ve velilere Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi'ne yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Haber: Osman Türkçe



Editör: Haber Merkezi