Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumlarında Cumhuriyet'in 95. Yılı büyük bir coşku ile kutlandı.

Yükseliş Koleji bahçesinde düzenlenen kutlamalara okul Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık, Okul Müdürü Savaş Sargın, idareciler, öğretmenler ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Yükselişli öğretmen ve öğrencilerin büyük bir titizlikle hazırlamış oldukları program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Savaş Sargın yaparak şunları söyledi; ''Değerli Velilerim ve öğrencilerim, bu yıl Cumhuriyet'imizin 95. Yılını coşkuyla kutluyoruz. Ne mutlu ki size bir Cumhuriyet çocuğu olarak geleceği kucaklayacaksınız. Cumhuriyet'te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu yönetim biçiminde yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Cumhuriyet demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Çağdaş bir ülke olmak için Cumhuriyet'e ihtiyacımız var. Sizler bu güzel ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaksınız. Cumhuriyet'i yaşatmakta sizin yegane görevinizdir. Akıl ve bilim yolundan ayrılmayan geleneklerinizi, göreneklerinizi ve maneviyatınızı koruyarak bu bayrağı gelecek kuşaklara taşımanız gerekiyor. Sanatta, bilimde, sporda daima zirveyi hedefleyecek siziniz. Bu topraklarda niçin yaşadığımızı bileceksiniz. Kaybetmek ve esaret Türk milletine yakışmaz. Sizler ki Cumhuriyet'in neferleri olarak yaşayacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet'in 95. Kuruluş yıl dönümünü kutlar, Büyük Önder Atatürk ve canlarını bu topraklar uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.''

Okunan şiirlerin ardından Yükseliş Koleji bünyesinde gerçekleştirilen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri okul müdür yardımcıları tarafından verildi. Geleceğimiz, yarınlarımız öğrencilerin ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve milli eğitim müdürünü temsilen yaptıkları konuşmalar izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Program daha sonra okul korosunun seslendirdiği 'Cumhuriyet' şarkılarıyla tüm coşkusuyla devam etti. Okul Halk Oyunları ekibi oyunlarıyla izleyenlere  'Cumhuriyet' coşkusunu doyasıya yaşattı. Türk milletine en büyük miras ve vazgeçilmez değer olan Cumhuriyet'in 95. Yıldönümü kutlaması, Akdeniz Yükseliş Kolejinin tüm idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerinin  'Onuncu Yıl Marşını' hep beraber bir ağızdan büyük gurur ve coşkuyla okumasıyla sona erdi.  

Haber: Osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi