31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Ak Parti'de aday adaylığı resmi başvuruları bugün başlıyor.

Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan yerel seçimlerde Ak Parti'den belediye başkanı ve belediye meclis üyesi olmak isteyen aday adaylarının başvurularının bugün alınmaya başlayacağını bildirdi. Ak Parti Genel Merkezi tarafından partinin yerel seçimlerde Türkiye'nin bütün seçim çevrelerinde seçime katılma kararı alındığını ifade eden Kozan; ''Partimize, belediye başkan adaylıkları ve meclis üyeliği adaylıkları müracaatları bugün başlıyor. Belediye başkan adaylıkları müracaatlarının son günü 12 Kasım tarihi olacak, belediye meclisi müracaatının son günü ise 3 Aralık Pazartesi günü olacak.'' dedi.

Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, yerel seçimler ve adaylık başvuruları ile ilgili şu bilgileri verdi; ''14 Ağustos 2001'de kurulan partimiz, kuruluşundan 15 ay sonra 3 Kasım 2002'de girdiği ilk seçimden zaferle çıktı. Partimiz 14 Ağustos 2001'den bu yana kurulan 15 sandıktan da zaferle çıktı. 6 genel seçimin yanı sıra, 3 yerel seçimde de halk partimizi tercih etti. Ayrıca 3 referandum ve 3 Cumhurbaşkanlığı seçiminde hedefe ulaşan AK Parti'miz 31 Mart 2019 tarihinde de 16 zaferine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Ben partimize Serik'ten belediye başkan adaylıkları ve meclis üyeliği adaylıkları için müracaat edecek olan tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. 31 Mart akşamı da birlik ve beraberlik içinde yeni bir zafere imza atmayı temenni ediyorum.''

 

Mevcut Belediye Başkanlarından Müracaat Alınmayacak

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise geçtiğimiz hafta içinde düzenlediği basın toplantısında, mevcut belediye başkanlarından müracaat almayacaklarını dile getirerek, mevcut belediye başkanlarının devam edip etmeyeceğine Genel Merkez tarafından karar verileceğini açıklamıştı. Çelik, 8-15 Şubat 2019'da Genel Merkez'de İnceleme ve Onaylama Komisyonunun çalışmalarını yapacağını belirterek, MKYK'nin aldığı karara göre, bütün seçim çevrelerinde adayların tespiti ve sıralamasında "merkez yoklaması" usulünün uygulayacağını söyledi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi