ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

AESOB Başkanı ve TESK yönetim kurulu üyesi Adlıhan Dere, üretici maliyetlerinin arttığını ve bu durumun vatandaşı zora sokacağını belirtti. 2018 Ekim ayı enflasyonu bir önceki aya göre TÜFE'de yüzde 2,67, yurtiçi ÜFE'de yüzde 0,91 artış gösterdiğini kaydeden Başkan Dere, "Tüketici fiyatlarının yıllık bazda artışı yüzde 25.24 oldu. Rakamlara baktığımızda iç açıcı bir tabloyla karşılaşmıyoruz maalesef. Enflasyon hem esnafımızı hem de vatandaşımızı olumsuz etkiliyor. Ancak enflasyonda asıl belirleyici dönem kasım ve aralık ayları olacak. 'Enflasyonla Topyekün Mücadele' programı kapsamında yapılan indirimler, hükümetimizin uygulamaya koyduğu vergi indirimleri sayesinde enflasyonun düşme eğilimine gireceğine inanıyoruz" dedi.

 

'VERGİ İNDİRİMLERİ ARTTIRILMALI'

Otomotiv, beyaz eşya, mobilya sektörüne getirilen vergi indirimlerini çok yerinde bir karar olarak nitelendiren AESOB Başkanı Adlıhan Dere, şunları kaydetti: "Hükümetimizin geçen günlerde açıkladığı belirli sektörlere yönelik KDV ve ÖTV indirimlerinin çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu indirimlerin yalnızca otomotiv, beyaz eşya gibi alanlarla sınırlı kalmaması, başka sektörlere de yayılması enflasyonun düşmesinde oldukça etkili olacaktır. Esnaf ve sanatkarlarımız ellerinden geldiğince zam uygulamıyor. Hükümetimizin açıkladığı indirim politikalarına güçleri yettiğince destek veriyor. Dolayısıyla vergi indirimlerinin diğer sektörlere de yayılması ve mazotta, benzinde, enerji alanında yapılacak her indirim hem esnafımıza nefes aldırır hem de vatandaşlarımızın alım gücünü yükseltir." DHA

Editör: Haber Merkezi