ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 79. yıldönümünde, bir kez daha sevgiyle, saygıyla ve rahmetle andıklarını söyledi.

Vali Münir Karaloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümü nedeniyle anma masajı yayımladı. 10 Kasım'ın bir yas günü değil, bir hatırlama, bilinç tazeleme günü olduğunu belirten Vali Karaloğlu, 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır' diyen Gazi Mustafa Kemal'i hatırlama, fikirlerini ve eserlerini algılama ve anlama günü olduğunu söyledi.

Vali Karaloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:"Biliyoruz ki, onur fikirlerinin özeti, bu gün 94 yaşında olan Cumhuriyetimizdir. O'nun önderliğinde ve Aziz milletimizin mücadelesinin eseri olan Cumhuriyete hizmet etmek; büyüyen ve güçlenen Türkiye'yi daha iyi hedeflere taşımak için çalışıyoruz. Devlet-millet el ele, 100. yılda Büyük Türkiye'nin mücadelesini veriyoruz. Darbelere, terör saldırılarına ve işgal girişimlerine karşı milletçe kenetlenerek yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. 10 Kasım vesilesiyle, hem Atatürk'ün aziz hatırasını, fikirlerini ve bağımsızlık aşkını bir kere daha hafızalarımızda canlandıracak hem de Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa kararlılığımızı yüreklerimizde tazeleyeceğiz. Bu duygularla, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun şahsında, milli mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kere daha rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun." DHA

 

Editör: Haber Merkezi