ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, kurum müdürleri, bağımlılıkla ilgili uzman ve yetkililer katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü temsilcilerinin sunum yaptığı toplantıda, bağımlılığı önleyici hizmetler değerlendirildi. Vali Karaloğlu, bağımlılıkla mücadelede kurumlararası işbirliğinin önemine değindi, bağımlılığı önleyici çalışmalar yapılmasını istedi.

Bağımlılığın çok ciddi bir problem olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, bağımlılığın toplumu içten içe çürüten, toplumsal bütünlüğü, varlığı tehlikeye atan, terörden bile daha tehlikeli bir bela olduğuna dikkati çekti. Bu tehlikeye karşı tüm kurumların üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapmadığı ve birbirleriyle koordine şekilde hareket etmediği takdirde başarılı olunamayacağına işaret eden Münir Karaloğlu, "Bağımlılıkla mücadelede önleyici hizmetler çok önemli. Çocuklarımızı, gençlerimizi her türlü bağımlılıktan uzak tutmalıyız. Bu belaya bir kere bulaşılınca kurtuluşu çok zor oluyor. Önemli olan çocuklarımızı hiç bulaşmadan muhafaza etmek, korumak. Bu noktada tüm kurum yetkililerinin bağımlılığa karşı hassasiyetle yaklaşması gerekiyor. Sadece emniyet ve jandarmaya değil tüm kurumlarımıza büyük bir sorumluluk düşüyor. Hepimizin bu konuya hassasiyetle yaklaşması ve özverili olması gerekiyor" dedi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi