Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları, yabancı dil eğitiminde 'Avrupa Birliği Dil Projesi' ile eğitim veriyor.

Yükseliş Eğitim Kurumları yetkilileri yabancı dil eğitimi üzerinden yürüttüğü, 'Avrupa Birliği Dil Projesi' hakkında bilgiler vererek şunları söylediler; ''Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları 2018-2019 öğretim yılında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından onaylanmış ve bütün Avrupa'da uygulanmakta olan bir dil eğitim modeli ile hizmet vermektedir. Bu program European Language Portfolio (Avrupa Dil Port folyosu ya da Avrupa Dil Pasaportu ) olarak adlandırılmaktadır. Çocuklarımız gelecek de hayat boyu eğitimini alacakları bir programın onaylı bir port folyosundan daha okul öncesi çağda başlayarak yararlanacaklardır.

Bu programın temel hedeflerinden biri, Avrupa kültürel kimliği bilincini arttırmak ve farklı kültürlerden gelen kişiler arasındaki ortak anlayışı geliştirmektir. Bu bağlamda; Avrupa Konseyi tüm düzeylerdeki dil öğrenimine ve kültürlerarası deneyimlere farkındalık getirmek ve desteklemek için Avrupa Dil Portfolyosu'nun tanıtımını koordine etmektedir.

Avrupa Dil Port folyosu nedir?

Avrupa Dil Port folyosu, kültürler arası deneyimlerimizin ve yaşamımız boyunca okulda, mesleki eğitimde, işyerinde edindiğimiz dil deneyimlerimizin kayıt ve rapor edildiği bir araçtır. Avrupa Dil Port folyosunda Kendini fark etme (öğrenmeyi öğrenme), kültürlerarası deneyimler ve "yapabilirim" ifadeleri (kendini değerlendirme - self assessment) yer alır Aynı zamanda, dil pasaportu, dil öğrenim geçmişini, deneyim ve başarıları belgeleyen dosya bölümünü içeren Avrupa Dil Portfolyosu'nun bir parçasıdır. Ortak dil düzeyleri altı seviyeden oluşmaktadır. Bu seviyeler A1, A2, B1, B2, C1 ve C2'dir. Her seviyede öğrencilerin dinleme, okuma, karşılıklı konuşma ve yazma alanlarında hangi dil becerilerine ve kazanımlarına sahip olmaları gerektiğini ortaya koyan dil kriterleri öğrencilerin ''kendini değerlendirme'' yöntemiyle dil seviyelerini ölçmelerini sağlar. Aynı zamanda bu kriterler, öğretmenlerin ders planlamalarında ve dili gerçek hayatta kullanma bağlamında, öğrencileri motive etmekte önemli rol oynar.

İşte bizde bu programın ilk basamaklardan biri olan seviye belirleme sınavını akıllı tabletlerle uyguladık. Öğrencilerimiz ilk defa tabletle sınava girme heyecanını ve coşkusunu yaşadılar. Sonuçlar doğrultusunda mayıs ya da haziran ayında ikinci bir sınav daha uygulayacağız. Uyguladığımız bu sınavla öğrencilerimizin seviyelerindeki iniş çıkışları ölçüp değerlendireceğiz.''

Konuyla ilgili olarak konuşan Yükseliş Eğitim Kurumları Okul Müdürü Savaş Sargın ise şunları söyledi; ''Avrupa Birliği, yabancı dil eğitimi üzerine birçok ülkede yabancı dil öğrenimi standartı yakalamak için proje uygulamaktadır. Türkiye'nin ender okulları seçilerek projeye dahil edilmiştir. Bizde Yükseliş Eğitim Kurumları olarak seçilmemiz ve bu projenin bir parçası olması vesilesiyle gururluyuz. Yabancı dil gelişiminin Avrupa standartlarında yürütülmesi okulumuzun olduğu kadar ilçemizin başarısını da etkileyecektir. Yükseliş ailesi olarak vizyon sahibi, geleceğin eğitim modellerini özgün düşünce ve uygulamalarla ortaya koyuyoruz. Bu sınavlarla öğrencilerimizin gerçek durumlarını öğreneceğiz. Yükseliş olarak daha birçok yeniliklere imza atmaya hazırlanıyoruz. Uluslararası platformda adımızı duyurmak önemli hedeflerimizden biridir.''

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi