Yavuz; ''Odalar olarak çiftçilerimiz ile Bakanlığımız arasında köprü oluşturduk. Bu köprünün daha sağlam olması adına taşın altına elimizi çekinmeden soktuk.''

Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, oda ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Yavuz açıklamalarında şunları söyledi; ''Serik Ziraat Odası Başkanlığı olarak son yıllarda yaptığımız girişim ve atılımlarla sürekli çiftçilerimizin yanında olduk. Onlar için çalışıp onlara layık olmak için çok çaba sarf ettik.  Sosyal bilinci ve teknik anlayışı gelişmiş, yenliğe açık oda anlayışını benimsedik. Çiftçilerimizi gerekli konularda bilinçlendiren, kooperatifçiliği destekleyen ekolojik dengenin bozulmadan çevre bilinci yüksek zihniyet ile üretimin yapılmasına öncü olduk. Üretim planlamasında diğer çiftçi örgütleri ile ortaklaşa hareket ederek bölgemizin tarımda bir marka haline gelmesinde yardımcı olduk.

Çiftçi kardeşlerimiz ile omuz omza vererek teknolojik imkânlardan da yararlanıp çağdaş oda anlayışını ön planda tuttuk. Bu anlamda da her türlü teknolojik gelişmeleri yakından takip edip oda bünyemize kazandırarak çiftçi kardeşlerimize çok daha iyi hizmetler sunduk. Devletimizin desteği ile sürdürülen Tarımsal Danışmanlık sistemine geçerek çiftçi ve üreticilerimize talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi en iyi şekilde sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz.

Bölgemizde yine son yıllarda çok büyük rağbet gören ağaç ve meyve fidanı konusunda Serik Ziraat Odası çatısı altında oluşturduğumuz fidanlığımız ile de çiftçi kardeşlerimiz için hizmet verdik vermeye de devam ediyoruz. Bu alanda daha iyi hizmet anlayışı doğrultusunda kurduğumuz Serik Ziraat Odası İktisadi İşletmesi bünyesinde ise ağaç fidanlarından meyve fidanlarına,  gübreden tohuma, tarımsal alet ve ekipmandan tutunda yumurtacı tavuğa kadar çok çeşitli alanda hizmet verdik ve vermeye de devam ediyoruz.

İktisadi İşletmemizi kurduktan hemen sonra belirttiğimiz gibi çiftçi ve üreticilerimize en sağlıklı ve iyi hizmeti sunmak adına fidanlığımızı kurup moderne hale getirdik. İktisadi İşletmemiz altında; asma, avakado, ahududu, badem, ceviz, elma, erik, guava, hünnap, incir, kumkuat, nar, nektarin, turunçgiller, Trabzon hurması,  zeytin çeşitleri ve süs bitkileri gibi birçok çeşit fidanı bulundurduk. Yine çiftçi kardeşlerimiz için misyonumuz gereği teknoloji ile birlikte gelişen tarımsal alet ve ekipmanları yakından takip ettik. Çiftçi kardeşlerimizin bu alanda gelişmeleri için katkıda bulunduk. Tarımda olmazsa olmaz gübreler ve tohumlar konusunda da hizmetlerimiz aksamadan devam etti. Halen çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda bu alanda kendilerine hizmetlerimizi sunmaya devam ediyoruz.

Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin son dönemde zor günler geçirdiğini biliyoruz. Girdilerin ve maliyetlerin artması tabiki tüm sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de olumsuzluklara yol açtı. Antalya ve İlçe Ziraat Odaları olarak her ay yaptığımız İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarımızda bu konuları sıkça ele aldık. Konu ile ilgili olarak hazırladığımız raporlarımızı Tarım Bakanlığımıza sunulmak üzere Türkiye Ziraat Odaları Birliğine sunduk. Odalar olarak çiftçilerimiz ile Bakanlığımız arasında köprü oluşturduk. Bu köprünün daha sağlam olması adına taşın altına elimizi çekinmeden soktuk. Umuyoruz ki, halen verilmekte olan desteklemelerin de çiftçi kardeşlerimizi memnun edecek seviyelere çekilecektir. Devletimizden, sektörümüze yapmış olduğu destekleri arttırma yönünde adım atacağından hiç şüphemiz yoktur. Tüm çiftçi ve üretici kardeşlerimizi hizmetlerimizden yararlanmaları ve gerekli konularda destek almaları, her şeyden önemlisi samimi bir sohbet ve sıcak bir çay içmek için odamıza bekliyoruz.''

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi