Serik'te Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Serik Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 3. Tarım, Meyve ve Sebze Yatırım Forumu sona erdi.

Serik'te tarım ve turizm alanlarında yeni alternatif pazarlar oluşturmak ve bölge ülkeleri ile ilişkileri geliştirmek için düzenlenen form 3 gün sürdü. Foruma 6 Körfez ülkesinden 50 ithalatçı ve 10 gazeteci katıldı. İkili görüşmelerin yapıldığı formda birçok Türk üretici ile bir araya gelen araplar çeşitli anlaşmalar yaparak Türkiye ile daha çok ticaret yapmak istediklerini dile getirdiler.

3. Tarım, Meyve ve Sebze Yatırım Forumuna katılan Arap işadamları ve ithalatçılar;  ''3 gün boyunca Serik Belediye Başkanımız Ramazan Çalık'ın misafiri olduk. Bizleri en iyi şekilde ağarlayan Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Daha öncede böyle organizasyonlar ile Türk üreticiler ve iş adamlarıyla bizleri bir araya getirmişti. Belediye başkanının bu tarz programları organize etmesi ülkeler arası ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Bizlere göstermiş oldukları misafirperverliğe teşekkür ediyoruz.'' dediler

Çalık; ''Tüccarlarımız Arap İhracatçılarla Anlaşmalar Yaptı''

Düzenlenen zirvede konuşan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Razaman Çalık; ''Amacımız Antalya ve Serik çevresinde üretilen ürünlerin, Arap ülkelerine daha fazla ihraç edilmesi. Çünkü bölgemiz turizmle birlikte tarım bölgesi. İlçemizde yetiştirilen ürünleri daha iyi pazarlamak için arap misafirlerimize yetişen ürünleri yerinde görmelerini sağladık. Düzenlediğimiz zirvede, çiftçilerimizin ürettiği malları hakkıyla yurt dışına pazarlaması için Arap iş adamlarıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunup, toplantılar yaptık. Yapılan toplantılar da Serikli ve Antalyalı Tüccarlarımız arap ithalatçılarla anlaşmalar sağladılar. Form sonunda iyi bir işbirliği ile ilçemize katkı sağlamaya devam ettik'' dedi.

Karşılıklı hediye taktimleri yapıldı ve aile fotoğrafı çekilerek form sona erdi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi