İnşaatı süren yeni Serik Merkez Camii'nin toplam alanı Bin 910 metrekare. Camide aynı anda bin 500 kişi ibadet edebilecek. Camide yükseklikleri 50'şer metre olan iki minare yer alacak.

Geçtiğimiz Temmuz ayında yıkılarak inşaatına başlanan Serik Merkez Camii'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor ve yeni camii hızla yükseliyor. Serik Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Serik İlçe Müftülüğü iş birliğinde, işadamı hayırsever Adem Kozan'ın katkısı ile yapımına başlanan caminin kaba inşaatının önümüzdeki yıl bitirileceği ve tamamlanarak ibadete açılmasının ise 2019 yılı sonlarında olacağı tahmin ediliyor.

Serik Merkez Camii'nin Rakamlarla Teknik Ayrıntıları

Yeni Serik Merkez Camii'nin toplam alanı Bin 910 metrekare oluyor. Bu alanın 360 metrekaresi alt kattaki dükkânları kapsıyor. Camii olarak ise toplam alan bin 550 metrekare. Caminin zemin katı tabir edilen bölüm 805 metrekare, birinci katı 730 metrekare, bayanlar mahfili ise 375 metrekare olacak. Bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Merkez Camiinde, şadırvan birinci kata yapılıyor. Tuvaletler ise cami karşında buluna eski jandarmanın oldu yerde yeraltı tuvaleti şeklinde yapılmasının planlandığı belirtiliyor. Zemin kattan kadınlar mahalline kadar engellilerin de kullanabileceği asansör olacak. Caminin zemin katında doğu köşesindeki kitleden kaynaklanan boş alana hanımlar tuvaleti engelli tuvaleti ve abdest alma yerleri var.

50 Metre Yüksekliğinde İki Minare Olacak

Serik Merkez Camii'nin, ana kubbesinin çapı 16 metre. Topraktan kubbe yüksekliği 27 metre olurken, cami ibadet alanından kubbe yüksekliği 23 metre oluyor. Ayrıca ana kubbeyi çevreleyen 5 küçük kubbe daha var. Çaplar 4'er metre olan kubbelerden ikisi batıda, ikisi doğuda biri ise kuzeyde yer alıyor. Yine ana kubbe etrafında 4 adet yarım kubbe daha olacak. Çift minarenin yer alacağı yeni camide çift şerefeli olan minarelerin yüksekliği 50'şer metre olacak. Ayrıca, Caminin zemin katında yer alan dükkanların arka kısmında kalan ibadete açık bölümde sair zamanlarda da Serik Müftülüğü tarafından çok amaçlı dini program ve etkinliklerin yapılacağı mekan olarak kullanılacağı belirtildi.

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

Editör: Haber Merkezi