Kazım Karabekir Anaokulu'nda Dünya Çocuk Hakları Haftası dolayısıyla sergi ve akıl oyunları atölyesinin açılışını yapıldı.

Serik Kazım Karabekir Anaokulu'nda, Dünya Çocuk Hakları Haftası dolayısıyla sergi ve akıl oyunları atölyesi açıldı. Miniklerin öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı resim, afiş ve 3 boyutlu eserlerden oluşan sergi ve akıl oyunları atölyesinin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Şube Müdürü Miktad Çam, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şanlı, okul müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Oktay ve veliler katıldı. Sergi ve atölye açılışından sonra çocuklarla birlikte pasta kesildi.

Çocukların kendi haklarını öğrenmeleri ve yetişkinlerin de bu konuda bilgilenmesini amaçlayan sergide, birbirinden özgün eserler yer aldı.    Çocukların rengârenk dünyasını yansıtan sergi, vatandaş olma, çocuk olma, korunma, büyüme, eğitim, sevgi görme, güvenlik haklarına saygı gösterilmesi, korunması ve çocukların da bu haklarından haberdar olması amacını taşıyan sergi tüm hafta boyunca açık olacak. Açılışta tüm konuklara çocuk hakları broşürü ve miniklerin kendi elleriyle yaptıkları kurabiyeler dağıtıldı.

Okul Müdürü Feza Yağcı düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi; ''Çocukların, haklarının bilinciyle hareket etmeleri için anne ve babalar başta olmak üzere, büyüklere fazlasıyla iş düşüyor. Çocuk hakları sergimizle, Çocukta topluma katılma bilincini sağlamak, çocukta insan hakları kültürünü inşa etmeyi, çocuğun yüksek yararını gözetecek benlik saygısını geliştirmeyi amaçladık ve çocukların bu anlamlı gününde akıl oyunları atölyesi açarak hem çocuklarımıza jest yaptık hem de Serik'te bir ilki gerçekleştirdik'' 

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi