Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, basın mensupları ile bir araya geldi. Boğazkent Mahallesi Deniz Yıldızı Sosyal Tesislerinde gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Çalık, gazetecilerin soruları üzerine 5 yıllık görev süresince belediyenin gerçekleştirdiği hizmetleri ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

31 Mart 2014 tarihinde göreve geldiği günden itibaren İşimiz Gücümüz Serik sloganıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Çalık; ''Öncelikle amacımız Serik'in hak ettiği hizmeti alması için çaba göstermekti. Bu konuda yaptığımız çalışmalarla yaklaşık 5 yıl süre içerisinde ilçemizi modern bir şehir hayatına kavuşturduk. Tabi projelerinizi hayata geçirmek maalesef dışardan göründüğü kadar kolay olmuyor. Biz göreve geldiğimizde biliyorsunuz büyük şehir yasası ile 9 belde belediyesi birleşti ve hizmet alanımızda bu doğrultuda genişledi. Tabi bu işin birde maddi boyutu var. Birçok belde belediyesinin borçlarını da biz üstlenmiş olduk. Yani hizmet alanımız genişlediği gibi birde borcumuz olmuş oldu. Fakat bizler her türlü şartlara rağmen hizmet etmeye devam ettik.''

''Bugün itibariyle güncel borcumuz 172.417.275,46 TL''

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık sözlerini Belediyenin gelir gider dengesi ve borçları ile ilgili açıklamaları ile sürdürerek şunları söyledi; ''Bakın göreve geldiğimizde 121.168.605,52 TL, borçla işe başladık. Bu borcun TUİK parasal Değer Güncelleme raporuna göre 2018 yılı Kasım ayına kadar karşılığı ise 223.688.135,74 TL'dir. Son 5 yıllık verilere göre personel gideri hariç 380.950.000,00 TL gider gerçekleşmiş olup, bugün itibariyle güncel borcumuz 172.417.275,46 TL ve belediyemizin şirketi olan SİN-KAR'ın ise toplam 850.000.00 TL borcu bulunmaktadır. Sokakta dolaşan ve gerçeği yansıtmayan bilgiler kesinlikle yanlıştır ve bilinçli bir şekilde bizi ve kurumu yıpratmaya yöneliktir. Bakın sizlere muhasebe müdürümüzün imzalı borç dokümanını veriyorum, her şey ortada biz aslında çok borcu olan bir belediye değiliz. Bırakın borç yapmayı biz borçlarımızı azaltmışız. Üstelik bu kadar hizmet ve yatırıma rağmen, ortada bir başarı var; ama maalesef bazı kesimler seçim öncesi doğru olmayan bilgilerle algı yaratmaya çalışıyorlar''

 

''5 Yılda 425 Kişiyi İş-Kur Üzerinden İstihdam Ettik''

Gazetecilerin İŞKUR üzerinden personel alımları ile ilgili sorularına da açıklık getiren başkan Çalık; ''Serikli vatandaşlarımızın ve Serikli gençlerimizin istihdam problemlerini çözüm bulabilmek için 2014-2018 yılları içerisinde toplam 425 kişiye İŞ-KUR üzerinden istihdam etmişiz. Bu konu hakkında bile çeşitli söylentiler çıkartıyorlar. Bizler talep ederiz İŞ-KUR çeşitli kriterlere göre bizlere sayı verir. Bu sayede gençlerimize iş imkânı sunmuş oluyoruz. Bu denli halis hane bir çalışma için bile olumsuz eleştiriler yapıyorlar, ben taktiri halkımıza bırakıyorum.'' dedi.

''Kiraladığımız 4 Adet Binek Aracımız Var.''

Basın mensuplarının kiralık binek araçlarla ilgili sorularına da cevap veren Başkan Çalık; '' Herkes her konuda maalesef konuşuyor. Evet ben de duydum belediyenin çok sayıda kiralık aracı olduğu söylentilerini. Ama bunlar yanlış söylentiler belediyemizin toplam kiralık 4 adet binek aracı var. Buda çok düşük bir sayı olması gerekenin çok altında.'' dedi.

''Yeni ve Daha Büyük Projeler İle Yolumuza Devam Edeceğiz''

Her zaman Serik ve halkımız için, neler yapabiliriz, ne tür projeler geliştirebiliriz gayreti içerisinde olduklarını belirten Çalık sözlerinin sonunda; ''Halkımız ile aramızda kurulan bu gönül bağı sayesinde tüm vaktimizi ve gücümüzü halkımıza hizmet etmeye adadık. Bizler hizmet etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Allah'ın izniyle yeni ve daha büyük projeler ile yeni yılda da yolumuza devam edeceğiz.'' dedi.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi