63 yıl sonra ilk kez profesyonel lige yükselen ve TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele veren Serik Belediyespor sezonun ilk yarsında önemli bir başarı öyküsü yazdı.

Uzun yıllar amatör liglerde verilen mücadele sonrasında Serik'in topyekun birlik ve beraberliği içerisinde 2017-2018 Futbol Sezonu sonunda şampiyonluğa ulaşarak BAL'dan TFF 3. Lig'e yükselmesi ile birlikte yeni bir dönem başlamış oldu. Sezon başında yapılan transferler ve hazırlıklar ile birlikte Serik için yeni bir platform olan profesyonel lig ile ilgili olarak kamuoyundaki hava bu sezon bu ligde kalmanın yeterli olacağı şeklinde görüş vardı.

Normal sayılabilecek bir kadro ile başlanan sezonda Serik Belediyespor ilk maçını kendi evinde İstanbul ekibi Halide Edip Adıvarspor ile yaptı ve müsabaka 1-1 beraberlikle sona erdi. İkinci maçında Erzincan deplasmanında ligin iddialı ekiplerinden Anagold 24 Erzincanspor ile karşılaşan Serik maçtan 2-2'lik bir skorla ayrıldı. Serik bir hafta sonra ise kendi sahasında Hatay ekibi Payasspor ile karşılaştı. 2-2 sona eren maç ile birlikte Serik ligin ilk 3 haftasında aldığı 3 beraberlikle 13. sıraya indi.

Bu ilk 3 maçta ilginç olan durum; Serik Belediyespor'un maç içeresinde hep öne geçtikten sonra yediği goller sonucu müsabakaları berabere bitirmiş olmasıydı. Özellikle kendi evinde Payasspor karşısında 2-0 öne geçtikten sonra maçın berabere bitmesi moralleri bozmuştu. Ligin sonralarına yerleşen Serik'te 4. ve 5, hafta maçlarının arka arkaya iki zor deplasmanda olması da teknik heyet ve yönetimiz düşündüren bir durumdu.

Bu şartla altında Serik Belediyespor ligdeki ikinci deplasmanına Buca karşısına 22 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da çıktı. Bu müsabakada Serik'in ilk kez gece maçı oynayacak olması bakımından da dezavantaj yaşatır mı soruları ile takım sahaya çıktı. İlk 3 haftada yaşanan puan kayıpları ve diğer olumsuz olabilecek düşüncelere karşı sonuç oldukça güzel bir skorla Serik'in lehine oldu ve Serik Belediyespor'un ligdeki ilk galibiyetini deplasmanda Buca'yı 2-1 yenerek aldı.

Serik Tarihinde Yine Bir İlk Türkiye Kupası

Tarihinde ilk kez 3. Lig'de mücadele eden ve ilk galibiyetini alan Serik Belediyespor moralli bir şekilde tarihinde yine bir ilki yaşamak üzere Ziraat Türkiye Kupası maçı için rakibi Ankaragücü ile karşılaşmak üzere Ankara'ya gitti. Türk sporunun efsane takımlarından Süper Ligin güçlü ekibi Ankaragücü ile deplasmanda kora kor bir mücadele veren deyim yerindeyse rakibini elinden kaçıran Serik maçı 2-1 kaybetmesi ve kupadan elenmesine ortaya koyduğu oyunla taktir topladı. Son 2 maçta ortaya konulan oyun ve havanın morali ile 5. Hafta itibariyle yine zorlu bir deplasman olan Cizre'ye giden Serik, bu müsabakadan da güzel bir oyunla ve 1-0'lık skorla 3 puanı hanesine yazdırarak evine döndü.

Ekim Ayında Zorlu rakiplerle Zorlu maçlar Yaşandı

Eylül ayını geride bırakarak Ekim ayına girdiğimiz günlerde TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele veren Serik Belediyespor ligde 5 haftayı geride bırakmış ve topladığı 9 puanla zirvede 3. Sıraya yerleşmişti. Acı tatlı gecen Eylül sonunda başlayan başarılar Ekim ayının başında da devam etti ve ligin 6. haftasında kendi sahasında Serik Bağcılar'ı 2-1 yendi. Daha sonra deplasmanda ligin güçlü ve deneyimli ekibi Diyarbekirspor'a 2-1 mağlup olan Serik Belediyespor, kendi evinde konuk ettiği Türk futbolunun efsane takımlarında Kocaelispor'u 2-1 yenerek önemli bir eşiği geçti. 3. Lig 3. Grubun lideri ve en iddialı takımlarında olarak görülen Bayburt İl Özel İdare Gençlik ve Spor deplasmanından aldığı 1-0 mağlubiyetle puansız dönene Serik Çorumspor'u kendi evinde 1-0 mağlup ederek moral buldu.

10. Hafta Sonunda Serik Zirveye Tutundu

Ligin 10. haftası geride kalırken Serik topladığı 18 puanla zirvede 3. Sırada yer alarak iddiasını sürdürdü. Futbol kamuoyu ve 3. Lig ekipler arasında zirve için fazla adı geçmeyen ve şans tanınmayan Serik Belediyespor'un ilk 10 maç sonrasında zirveye tutunması ve ortaya koyduğu başarılı oyun futbol kamuoyunu şaşırtırken taktir de topladı. Serik te kendine duyulan bu taktir ve güveni boşa çıkarmayarak yoluna devam etti.

11. haftada Karacabey Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan, Serik bir sonraki hafta kendi evinde Ankara ekibi Adliyespor ile de aynı sonuçla 1-1 berabere kaldı. İki haftada üst üste aldığı iki beraberlik sonucunda 4 puan kaybı yaşayan Serik 13. Haftada deplasmanda karşılaştığı Muğlaspor'u 1-0, bir hafta sonra da kendi sahasında karşılaştığı 1461 Trabzon'u da aynı skorla 1-0 yenerek 3. Sırdaki yerini korudu ve puanını 26'yı çıkardı.

TFF 3. Lig 3. Grupta 2018-2019 Futbol Sezonunun son 3 haftasına girilirken Serik'i amacı zirveden kopmadan ligin ilk yarısını bitirmekti. Bu hedef doğrultusunda Aralık ayının ilk maçında deplasmanda Fatsa karşını çıktı müsabakadan 2-0 mağlup ayrılan Serik bir hafta sonra ise kendi evinde Gölcükspor'u 1-0 yenerek puan kaybını bir ölçüde telafi etti. Sezonun ilk devresini son maçında ise Serik Belediyespor son haftaların flaş takımı Turgutluspor'a konuk oldu. Maçtan 1 puanla ayrılan Serik ligin ilk yarısını kapatmış oldu.

Serik Evinde Kral

2018-2019 Futbol Sezonunda TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele veren Serik Belediyespor oynadığı 17 lig maçında 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı ve ligin ilk yarısını 30 puanla 3. sırada bitirdi. Oynadığı 17 maçta rakip filelere 19 gol atan Serik kendi kalesinde ise 15 gol gördü. Serik kendi sahasında daha başarılı bir profil çizdi. İsmail Ogan'da oynanan 8 maçta Serik 5 galibiyet, 3 beraberlik aldı ve namağlup olarak devreyi bitirdi. Kendi sahasında oynadığı maçlarda 18 puan toplayan Serik rakiplerinin kalelerine 11 gol attı kendi kalesinde ise 6 gol gördü.

Dışarıda da Başarılı Bir Serik Vardı

Serik Belediyespor sezonun ilk yarısında deplasmanda 8 müsabakaya çıktı. Bu maçların 3'ünü kazanan, Serik 3 maçtan berberlik, 3 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Rakiplerinin filelerine 8 gol bırak takım, kendi kalesinde ise 9 gol gördü.

Birlik ve Beraberlik Büyük Serik'i Başarıya Taşıdı

Kurulduğu günden bu yana ilk kez profesyonel ligde mücadele etme heyecanı ile sezona başlayan Serik Belediyespor 2018-2019 Futbol Sezonunda TFF 3. Lig 3. Grupta hiç yabancılık çekmedi ve rakiplerinden çekinmedi. Her maça arkasında büyük Serik ve taraftarlarının gücünü hisseden Serik umulanın çok üstünde bir başarı ile 2. Lig yolunda ben de varım dedi. Bu başarı bizce büyük Serik'in Serik Belediyespor'un etrafında birlik ve beraberliği sağlaması sonucu geldi. Başta Serik halkı, taraftarları ve kamuoyu olmak üzere, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkanı ve Serik Belediyespor Onursal başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, bütün siyasi partilerin temsilcileri, yöneticiler, teknik heyet, Teknik Direktör Mehmet Şansal ve futbolcular ile emeği geçen herkesin bu başarıda payı var biz hepsine ve herkese teşekkür ediyoruz.

 

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi