Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2014 itibariyle yaptığı tahminle nüfusu 300 binlere dayanması muhtemel olan Serik'in bu rakama hazır olması gerekiyor. Acaba hazır mı?

2014 yılında yapılan projeksiyonda Serik'in 2025 yılında 250 ile 294 bin kişiye ulaşabileceği belirtilmişti. Serik'in hızla büyüyüp gelişmesine bakılırsa yaklaşık 6 yıl sonra 2025'te Serik'in nüfusunun 300 binlere dayanması çok ta anormal değil. Özellikle artarak gelişen turizm yatırımları, tarım yatırımları, ticaret ve eğitim yatırımları ile Serik'e iç ve dış göç te artıyor. İşte bu artış trendinin yukarıya hareketi devam ederse Serik'in gelecek 6-8 yıl sonraki nüfus yoğunluğu için kamu daha çok alt yapı ve üst yapı yatırmalarını da Serik'e yapmalı diye düşünüyoruz. Artan ve artacak olan nüfus ile birlikte her yıl artmaya başlayan turizm rakamları da Serik'e geleceğe dönük yatırmalar için iyi bir pay ayrılması gerektiğini şimdi den belli ediyor.

Son yıllarda artan yatırımlar ve yapılan çalışmalarla bir ivme yakalayan ilçemize daha büyük yatırımların yapılması için bütçeden aslan payını almamız lazım. Bunun için de Serik'in yöneticileri, STK'ları, siyasileri ve kamuoyu birlik olarak Milletvekillerine baskı yapmalı ve Ankara'ya Serik'in hedeflerini, sorunlarını, çözümlerini ve isteklerini ulaştırabilmeliler.

Eğer doğru bir planlama ve çalışma yapılırsa Serik gelecek 6-10 içinde ulaşacağı 300 Binli nüfusu kendi lehine büyük bir güç olarak kullanabilir.

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi