Turizmde 'Aspendos Yılı' olarak ilan edilecek olan 2019 yılını Serik boş geçmemeli ve 'Aspendos' temalı bu yılda kendisini Dünyaya anlatmalı. Bizce Serik'in tanıtımı için tarihi bir fırsat olan '2019 Aspendos Yılı' Serik için yerel seçimlerden daha önemli bir konudur.

Antalya Valisi daha önceden alınan karar doğrultusunda 2019 yılının 'Aspendos Yılı' olarak ilan edileceğini söyledi. Bu büyük ve güzel fırsatı kent olarak çok iyi bir şekilde değerlendirmeli ve daha önce kaçırılan fırsatlarla birlikte Serik bu olayı kendi lehine çevirmelidir. Yani turizmde 'Aspendos Yılı' olarak ilan edilecek olan 2019 yılını Serik boş geçmemeli ve 'Aspendos' temalı bu yılda kendisini Dünyaya anlatmalıdır.

Çünkü her yıl başta Valilik olmak üzere Antalya'yı yönetenler ve turizmin STK'ları tarafından belirlenen ve önem verilen turizm temalı yıllar oldukça önemli tanıtım fırsatları veriyor. 2019 yılının 'Aspendos Yılı' olarak ilan edilmesi ile ilgili olarak Vali Karaloğlu'nun son açıklaması zaten bu konuda güzel ipuçları veriyor. Karaloğlu konu ile ilgili olarak şunları söylemişti; ''2019, Aspendos yılı olacak. İnşallah ocak ayının üçüncü haftasında bu konuda ciddi bir tanıtım toplantısı yapacağız. Bir kurumsal kimlik oluşturuyoruz. Bu konuda AKTOB tarafından hazırlanan güzel bir çalışma var. Bunu ocak ayının üçüncü haftasında kamuoyu ile paylaşacağız. Aspendos denince hem kamuoyunda hem de bizlerde hep o tiyatronun görüntüsü vardır. Sanki Aspendos sadece tiyatrodan ibaretmiş gibi bir algı var. Aspendos aslında Akdeniz bölgesindeki en önemli antik kentlerden biri. Tiyatroda, opera, bale gösterilerinin sayısını artıracağız. Antalya'da her sene düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali var. Bu sene inşallah Uluslararası Tiyatro Festivali'nin hem açılış hem de kapanış oyununu Aspendos Antik Tiyatro'da yapacağız. Antik tiyatroda 15 bin kişinin aynı anda izleyebileceği bir ortamı Türkiye ve dünya ile paylaşmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Devlet Tiyatroları, opera ve bale gibi birimler, Aspendos'ta hangi etkinlikleri yapabilecekleri konusunda çalışma yürütüyor. 2019'da neredeyse her günü her gecesi Aspendos'ta bir etkinliğin olduğu sezonu her beraber yaşamış olacağız.''

Serik El Ele Vermeli

İşte Serik ve Serikliler bu acıkmayı çok önemsemeli. Kaymakamlığı, Belediyesi, siyasi partileri, daire müdürlükleri, STK'ları ve tüm Serik kamuoyu 2019'da Serik'in ayağına gelen bu fırsatı es geçmemeli ve Serik'i Dünyaya tanıtmak için fırsatı değerlendirmek için el ele vermeliler.

Bugüne kadar neredeyse 25-30 yıldır Serik'in sahili; Belek, Kadriye ve Boğazkent'te var olan turizmin Serik merkeze gelmediği ve sahil ile Serik arasında devasa fark ve kopukluk olduğu konuşuldu. 'Belek'i tanıyan Dünya, Serik'in adını bilmiyor' yakınmaları söylenip durdu ancak çözüm üretilemedi. İşte şimdi 'Aspendos Yılı' olarak ilan edilecek olan 2019'da Serik bu işin dışında kalmamalı kalamaz. Antalya'yı yönetenler, devlet kurumları, turizm üst yönetimleri ve birlikleri böyle bir karar almışlarsa ki bu Serik için çok güzle bir gelişmedir; Serik kamuoyu hep birlikte bu işe nasıl katkı veririz diye Sayın Antalya Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere ilgili her makam, gerçek ve tüzel kişilik, Milletvekilleri ve Bakanlarla görüşmeye bir an evvel başlamalıdır.

Bizce Serik'in tanıtımı için tarihi bir fırsat olan '2019 Aspendos Yılı' Serik için yerel seçimlerden daha önemli bir konudur. Ancak bunlar bizim düşüncelerimiz, tatbiki taktir her zaman olduğu gibi Serik kamuoyunun ve Serik halkınındır.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi