31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İyi Parti'nin Serik Belediye Başkan Adayı Belek eski Belediye Başkanı Yusuf Mecek oldu.

 

Serik kamuoyu tarafından cevabı aylardır beklenen belediye başkan adayları kimler olacak? sorusunun ilk cevabı İyi Parti'den geldi. İyi Parti Serik Belediye Başkanlığı için Belek eski Belediye Başkanı Yusuf Mecek'i açıkladı. İyi Parti Serik Belediye Başkanlığı için 4 aday adayı yarıştı. Yusuf Mecek ile birlikte, Çandır eski Belediye Başkanı Ergüven Yılmaz, Serik Eski Belediye Başkanı Mehmet Habalı ve Avukat Ali Sülek aday olmak için müracaat etmişlerdi. Yaklaşık iki aylık süreç sonunda yarışı kazanan Yusuf Mecek, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İyi Parti'nin Serik Belediye Başkan Adayı oldu.

 

Belek'te 15 Yıl Belediye Başkanlığı

1999 yılında ANAP'tan Belek Belediye Başkanlığı için aday olan Yusuf Mecek seçimi kazanarak Belek'in ilk Belediye Başkanı oldu. Daha sonra de Ak Parti'ye geçen Mecek 2004 ve 2009 seçimlerini de kazandı ve aralıksız 3 dönem Belek Belediye Başkanlığı yaptı. Kasım 2018'de Ak Parti'den İyi Parti'ye geçen Yusuf Mecek 4 Aralık 2018 tarihinde ise İyi Parti Serik Belediye Başkan aday adayı oldu.

 

Mecek; ''Serik İyilerle Kazanacak''

Partisi tarafından adaylığı açıklanan İyi Parti'nin Serik Belediye Başkan Adayı olan Yusuf Mecek yazılı bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi; ''Kıymetli hemşerilerim 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde güzide ilçemize hak ettiği hizmeti getirebilmek adına birlik ve beraberliğimizi yeniden üst seviyelere çıkarmak adına ülkemizin üzerine yeni bir umut olarak her gün daha da güçlenen İyi Parti'den Genel Merkezimizin takdiri ve siz kıymetli hemşerilerimin sevgisi ve desteği ile İyi Parti Serik Belediye Başkan Adayı oldum. İlçemiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Benimle birlikte Serik'e hizmet sevdasında olan kıymetli dava arkadaşlarımla nasip olursa Serik'te İyi Parti'nin kazanması için gece gündüz çalışacağız. Kimsenin şüphesi olmasın ki Serik İyilerle kazanacak. Hak ettiği hizmeti ve değerli bulacaktır.''

 

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur da; "İyi Parti olarak bir iddiamız vardı. 24 Haziran'da yakaladığımız başarıyı, 31 Mart'ta da devam ettireceğiz. Genel merkezimizin almış olduğu karara saygılıyız. Genel merkezimiz 4 adayın içerisinden Yusuf Mecek'i Serik Belediye Başkanlığı'na aday göstermiştir.'' diye konuştu.

 

 

Yusuf Mecek Kimdir?

Serikli bir ailenin 5 çocuğundan biri olan Yusuf Mecek, 1966 yılında dünyaya geldi. Eğitimi sonrasında Belek'te iş hayatına atılan ve STK başkanlığı yapan Mecek daha sonra siyaset ile ilgilenmeye başladı. 1999 yılında Belek Belediye Başkanlığı için aday olarak seçimi kazanan Mecek, 2004 ve 2009 seçimlerini de kazanarak toplamda 15 yıl Belek Belediye Başkanlığı yaptı. Yusuf Mecek evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi