Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği, 'Çocuklar Üşümesin' temalı proje ile çeşitli eğitim kurumlarında okuyan çocuklara kışlık giysiler hediye etti.

Yapılan proje ile birlikte Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği üyeleri tedarik ettikleri kışlık giysileri okullar ulaştırdılar. Serik Türk Eğitim Sen Başkanı Varol Civcir proje ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; ''Serik Türk Eğitim Sen Yönetim kurulu, Kadın Kollarımız, Okul temsilcilerimiz ve üyelerimiz tarafından 01/01/2018 tarihinde başlatılan ve geleneksel olarak planladığımız programımız dahilinde olup, ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz, amacı ilçemiz merkez ve köy okullarına ulaşarak maddi imkansızlık içinde olan öğrencilerimizin kışlık giyecek ihtiyacını karşılamak için 'Çocuklar Üşümesin' temalı projemiz maddi anlamda fırsat eşitsizliğine maruz kalan ve yetersiz eğitim öğretim gören çocuklarımıza yönelik projemizi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Biliyoruz ki çocuklarımız eşit ve  aynı şartlarda doğmuyor  ve büyümüyor maalesef. Hayatın tanıdığı fırsatlar çoğu zaman eşit olmuyor. Bazıları daha çok küçük yaşlarda o minik bedenleri ile tanışıyorlar zorluklarla. Öğretmenlerimizin kendi okullarında belirledikleri öğrencilerimize ulaşarak, İlçemiz Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim öğretimine devam eden yoğunluk olarak (BEP) Bireyselleştirilmiş Eğitim Programına tabi  çocuklarımıza, Yunus Emre Anadolu Lisesi, Mehmet Akif  Ersoy Ortaokulu, Çakallık Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, Akçaalan İlkokulu, 9 Mart İlkokulu, İbn-i Sinan MTAL ve Serik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde maddi imkansızlık içinde olan çocuklarımıza kışlık mont ve bot hediye ettik.

Bizler bir eğitimci olarak biliyoruz ki çocuk üşürse, anne yüreği üşür, baba yüreği üşür  ve insanlık üşür. O yüzden hiçbir çocuğumuz üşümesin diyerek öğrencilerimizi bir nebze olsun ısıttık.  Sendikacılık demek, sadece çalışanların hakkın korumak demek değildir. Aynı zamanda çevreye duyarlı olmaktır. Toplumla bütünleşmek bir olmak, diri olmak ve birlikte daha güçlü olmaktır. Biz bunu İftar programlarında ve Muharrem ayında aşure etkinliğimizde başardık ve tüm eğitim çalışanlarımızla bütünleşmenin adı ve tadı olduk. Sendikamızın cesur yürekli üyelerine ve desteklerini esirgemeyen eğitim çalışanlarımıza, ayrıca ilçemizin değerli esnaflarından Mehmet Yağcılar'a, ve yapmış olduğumuz projelere Serik sınırlarını dışına aşıp, Aydın'dan sesimize ses olan Sayın İsmet Çelik Bey'e katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Serik Türk Eğitim Sen. Yönetimi olarak, 2019 yılı ve gelecek yıllarda da farkındalık yaratarak yapacağımız eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinde adımızdan sıkça söz ettireceğiz.  Tüm eğitim çalışanlarımızı bu duyarlılıktan dolayı, yönetim ve ekibim adına kutluyorum.''

Haber: Osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi