Dünyanın en büyük satranç buluşması olarak nitelenen, Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları pazar günü Serik'te başlıyor.

Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları, pazar günü Serik Belek'te Granada Otel'de başlıyor. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), 7 bin kişilik 'Türkiye buluşması' havasında geçen şampiyonalar ile dev bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin 81 ilinden yaklaşık 2 bin 600 sporcu; ailelerinin de katılımıyla yaklaşık 7 bin kişilik dev spor şölenine dönüşecek şampiyona, 7'den 70'e farklı yaş kategorilerinde zorlu şampiyonluk mücadelesine sahne olacak.

TSF Başkanı Gülkız Tulay ''Her yıl Antalya'da bir Türkiye buluşması organize ediyoruz'' diyerek heyecanlı olduklarını dile getirdi. Satrancın evrensel ve engel tanımayan bir spor olduğunu vurgulayan Tulay, ''7'den 70'e tüm satranç severler çok heyecanlıyız. Antalya'da bayram havasında kıyasıya bir mücadeleye şahit oluyoruz. Türkiye'de satranca olan ilginin ne kadar arttığını bu Türkiye buluşmasında net olarak gözlemleyebiliyoruz. Türkiye satrançta buluşacak'' diye konuştu.

7'den 70'e Her Yaştan Sporcu Mücadele Edecek

Şampiyonalar, 20 Ocak Pazar günü Antalya Granada Otel'de düzenlenecek törenle başlayacak. Türkiye Küçükler Şampiyonası'nda 7-12 yaş kategorisinde 1890, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda 13-18 yaş kategorisinde 630 ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası'nda 82 sporcu olmak üzere toplamda 2 bin 600 sporcu şampiyonluk için ter dökecek. 2019 yılının yaş kategorilerine göre Türkiye Şampiyonları, 26 Ocak Cumartesi günü yapılacak törende açıklanacak.

 

Şampiyonada ''En İyiler'' Hamle Yapacak

Ankara'dan, 2018 yılında 13 yaş kızlar kategorisinde, Dünya 16 Yaş Altı Satranç Şampiyonası'nda en iyi kız sporcu ve 2018 yılında 12 yaş kızlar kategorisinde Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda dördüncülüğü elde eden Çisel Anaçoğlu da şampiyonada yerini alacak. Yine geçtiğimiz yıldan farklı yaş kategorilerinde şampiyonlukları olan Ali Arda Pınar, Ela Aslan, Zeynep Acar, Efe Yalçınkaya, Ela Bursalı, Kerem Erten, Elif Zeren Yıldız, Taha Özkan, Dila Baloğlu, Safiye Öykü İnce, Kayra Kemer de şampiyonada mücadele edecek iddialı isimler arasında. Ayrıca Antalya'da şampiyonaya, ''Sevgi Evleri Projesi'' ile satrançla tanışan Elazığ ve Bingöl'den gelen sporcular da katılacak.

TSF olarak 2019'a büyük bir organizasyon ile başladıkları belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay, şampiyona öncesinde şunları söyledi; ''Bizim hedefimiz hep daha çok insanı satranç ile tanıştırmak ve satrancı hayatlarının bir parçası haline getirmek. Şampiyonalarımızla, 81 şehirden 2600 sporcunun ve ailelerinin katılımı ile yaklaşık 7 bin kişi Antalya'da olacak. Bundan daha mutluluk verici bir şey olamaz. Projelerimiz, çalışmalarımız, emeklerimiz karşılığını veriyor. Katılım rekorları kırıyor, dünyadaki satranç otoritelerinin takdirini topluyor, dünyanın her yerinde başarılara imza atıyoruz. Değerli sponsorumuz Türkiye İş Bankası'nın katkıları ile kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Satranç, dokunduğu herkesi birleştiren ve bütünleştiren bir spor. Şimdi tüm Türkiye'yi birleştirecek. Muhteşem bir mücadeleye eşlik edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

 

Çakır; ''Satranç Sporcular Serik'te Buluşuyor.''

Türkiye Yaş Grupları, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Turnuvaları ile birlikte satranç dünyasının Serik'te buluştuğunu belirten Aspendos Go ve Satranç Kulübü Başkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu Serik Temsilcisi Serkan Çakır ise konuyla ilgili olarak şunları belirtti.''İlçemiz, Belek Turizm Merkezinde bulunan Granada Hotel'de yapılacak olan Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Emektarlar Satranç Şampiyonası ve Türkiye Kupası Satranç Turnuvalarına ev sahipliği yapacaktır. 19-26 Ocak 2019 tarihlerinde yapılacak Türkiye Yaş Grupları, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Turnuvaları ile 26 Ocak - 03 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak Türkiye Kupası'na 2500'ün üzerinde sporcu katılacaktır. Türkiye Satranç Federasyonunun en büyük organizasyonu olan bu turnuvalara kulübümüzün lisanslı sporcuları da katılacaktır.  Yarışmaya katılan tüm sporcularımıza başarılar dilerim.''

Haber: Osman Türkçe


Serkan Çakır


Gülkız Tulay

Editör: Haber Merkezi