Yüzlerce sporcunun katıldığı 2019 Türkiye Satranç Şampiyonası'nın açılış hamlesini protokol üyeleri ile birlikte Kaymakam Haluk Şimşek yaptı.

Serik'te bir otelde de düzenlenen 2019 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası'nın açılışı Kaymakam Haluk Şimşek, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Kaymakam Haluk Şimşek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, sporcular, aileleri ve diğer ilgililerin katılımı ile yapıldı.

2019 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası'nın açılış hamlesini protokol üyeleri ile birlikte Kaymakam Haluk Şimşek yaptı. Açılış hamlesi sonrasında konuşan Serik Kaymakamı Haluk Şimşek şunları söyledi; ''2019 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası Açılışına katılmaktan ve turnuvaya böylesine büyük bir ilginin olmasında dolayı son derece mutluyum. Bugün burada aileleri ile birlikte yaklaşık 7 bin kişilik büyük ve güzel bir topluluğu ağırlıyoruz. Yediden yetmişe her yaştan insanlarımız buradalar bu etkinliğe katkı veriyorlar. Öncelikle böylesine büyük bir etkinlik için ilçemizi temsil etmeleri bizler için Serik için önemli. Buraya katılan 2 bin 663 sporcumuz ve aileleri ile toplam 7 bin kişi Serik'teki 4 otelimizde kalıyorlar. Bu rakamlar ilçemiz açısında her anlamda faydalı ve güzel. Biz bu şampiyonanın artık geleneksel olarak her yıl Serik'te bunda sonraki yıllarda da düzenlenmesi için her türlü desteği veriyoruz. Ulaşımlarından farklı ihtiyaçlarına kadar ya da herhangi bir sorunları olursa çözüm imkânlarına kar kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Satranç gibi tüm dünyada çok popüler olan ve faydaları herkesçe malum olan bir sporun gelişmesine katkı vermekten dolayı ilçemiz adın gururluyuz.''

TSF Başkanı Gülkız Tulay da turnuvaya 78 ilden 2 bin 663 sporcunun katıldığını belirterek, turnuva boyunca yarışmacıların yanı sıra ailelerle birlikte 7 bin kişiyi Antalya'da misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı. Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da, "Antalya'da çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyonu ilimizde gerçekleşmesini sağlayan federasyon başkanımıza teşekkür ederiz. Bu organizasyonun 6 yıldır ilimizde yapılması da ayrıca bize gurur veriyor" dedi.

Şampiyonada bir hafta boyunca küçükler kategorisinde 1920, yıldızlar kategorisinde 661 ve emektarlar kategorisinde 82 olmak üzere 2 bin 663 sporcu mücadele edecek ve şampiyona 26 Ocak'ta sona erecek.

 

Haber: Osman Türkçe



 

Editör: Haber Merkezi