Menderes Türel; ''30 Mart 2014 tarihinde Serik'in makus tarihini değiştiren kahraman kardeşlerim, Yörük kardeşlerim; yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Biz söz verdik mi Allah'ın izniyle yaparız, yapamayacaklarımızı da söz vermeyiz.''

31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için düzenlenen Serik Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı yapıldı. Serik Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı için Serik'e gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ilk olarak Serik Belediyesi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına katıldı. Türel'i burada Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, Ak Parti Serik Belediye Başkan Adayı Enver Aputkan karşıladılar.

 

Belediye Toplantı Salonu'nda yapılan proje tanıtım toplantısından sonra Serik Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına geçildi. Burada düzenlenen törene; AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, Ak Parti Serik Belediye Başkan Adayı Enver Aputkan, MHP İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

 

Törende açılış öncesi konuşma yapan Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan; ''Davamızın özetini Cumhurbaşkanımız özetlemiş. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda diyerek 2014 yılında nasıl Serik Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesini buluşturup büyük hizmetlere, yatırımlara, değişikliklere imza attıysak 31 Mart'ta da milletimizin desteği ile daha fazla yatırımlar ve daha fazla güzellikler için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz.'' dedi. Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ise konuşmasında; ''Memleket işi gönül işi. Biz her türlü şartlarda Serik'imize, memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeter ki el ele verelim, samimi olalım. Hizmet etmeye devam edelim.'' dedi

 

Aputkan; ''Büyükşehir Belediye Başkanımız Raylı Sistemi Serik'e Kadar Getireceğim' Dedi''

Ak Parti Serik Belediye Başkan Adayı Enver Aputkan da şunları ifade etti; ''Belediyelerin kuruluş amacı insanlardır. Dolayısı ile bizim inancımız Osmanlının kuruluşundaki 'İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın'' felsefesidir, bu felsefe ve düşünce çok önemlidir. Bu işin temeli Cumhurbaşkanımızın dediği gibi insanı memnun etmek, insana hizmet etmektir, belediyeciliğin temeli budur. Burada Sayın Belediye Başkanımız Ramazan Çalık'a teşekkür ediyorum. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımıza iki şey söyleyeceğim. Biraz önce proje tanıtım toplantısında; ''Raylı sistemi Serik'e kadar getireceğim.'' İkinci olarak ta Manavgat içme suyu ilk hedefimiz olacak.'' dedi Kendisi de bu konuları söyleyecektir kendisine teşekkür ediyorum. İlçe Belediye Başkanımıza bir kez daha bu güne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.'' dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, ''Büyükşehir Belediye Başkanımızın Serik'e yapacaklarının iki tanesini paylaştı ama inanın yapacakları daha fazla. Bakın Serik'te Cumhur ittifakı var. Sizlere şunu söylüyorum, 6 ay içerisinde bu ekonomik saldırılarda bitecek. Allah'ın izniyle huzurlu, güvenli, istikrarlı bir ülke olarak devam edeceğiz. Serik daima hizmet edenin, yol yapanın yanındadır. Birlik ve beraberliğimizi hep sürdürelim.'' dedi.

Türel; ''Biz söz verdik mi Allah'ın izniyle yaparız''

Son olarak kürsüye çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmasında şunları söyledi;  ''30 Mart 2014 tarihinde Serik'in makus tarihini değiştiren kahraman kardeşlerim, Yörük kardeşlerim 31 Mart 2019 da yine bir destan yazmaya hazır mıyız? Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Biz söz verdik mi Allah'ın izniyle yaparız, yapamayacaklarımızı da söz vermeyiz. İşte bir bakın 2014 senesinde belediye başkanlığı seçimlerinden önce Konyaaltı İlçesi için kataloglara taahhütlerini yazıp da bugünkü halini gördüğünüzde doğru dürüst bir şey yapıldığını göremezsiniz. Ama bizim seçim kataloğumuza baktığınızda söylediğimizden yaptığımızın daha fazla olduğunu görürsünüz. Biz 19 kavşak yapacağız demişiz, 28 kavşak, katlı köprü, hemzeminlerle birlikte 50 kavşak yaptık hamdolsun. Serik tarihine ilk katlı köprülü kavşaklar Menderes Türel'in belediye başkanlığı döneminde yapılmıştır diye yazdırdık. Az önce Enver Başkanım söyledi, İnşallah Serik'e yapacaklarımızı Şubatın ortasında Serik'te yapacağımız toplantıda sizlerle paylaşacağız. Serik'te Kız Deresinin üzerinin kapatılmasını, Atatürk Caddesinin yeniden düzenlenmesini, arıtma tesisinin tamamlanmasını başardık. Geçen hafta yaptığımız arıtma ihalesiyle artık Serik'in arıtma sorununu 2040 senesine kadar çözdük ve çözüyoruz. Ne yaptıysa sizlerin sayesinde yaptık, sizlerin desteği olmasaydı biz bu hizmetlerin hiç birini yapamazdık sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonra da sizlerin destekleriyle yapacak daha çok işimiz var. Ayrıca Ramazan Çalık Başkanımıza çalışma süremizde bizlere verdiği destekten ve Serik'e hizmetlerinden  dolayı teşekkür ediyorum.''

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek seçim koordinasyon merkezinin açılışı yapıldı. Açılışa sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti ilçe yönetimi, muhtarlar, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Haber. Osman Türkçe



Editör: Haber Merkezi