Serik'te Ocak ayı içerisinde meydana gelen tabi afetten dolayı maddi olarak zararın 30 Milyon TL.'nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan afetten zarar görenler ile ilgili raporlar askıya çıkarıldı. 18 Şubat'a kadar raporlara itiraz edilebilecek.

Antalya'da 24- 26 Ocak tarihlerindeki hortum ve fırtına felaketinden etkilenen 14 ilçedeki zarar tespit sonuçları, muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Tahminlere göre, toplam 30 bin dönüm tarım arazisinde 100 milyon liranın üzerinde zarar bulunduğu belirtildi. Edinilen bilgilere göre Serik'te ise zararın 30 Milyon TL.'nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Kumluca ve Finike ilçelerinde 24 Ocak'ta yaşanan hortum felaketleri ve devamında Kemer, Demre, Kaş, Korkuteli, Serik, Döşemealtı, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Manavgat, Alanya ve Elmalı ilçelerinde yaşanan felaketin ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik ekiplerinin zarar tespit çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

''Afetten Zarar Görenler 18 Şubat'a Kadar İtiraz Edebilecek''

Felakette 14 ilçedeki toplam 30 bin dönüm tarım arazisinde 100 milyon liranın üzerinde zarar oluştuğu değerlendirilirken, teknik ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde zarar tespit raporları hazırlandı. Raporlar, ilçelerin ilgili mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarıldı. Çiftçi itirazlarının alınmasının ardından hem zarar gören alan hem zarar miktarı netleştirilecek. Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de konu ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından; ''24-26 Ocak 2019 Tarihinde meydana gelen tabi afetten zarar gören çiftçilere ilişkin askı icmalleri, ilçe müdürlüğümüz, Belediye Başkanlığı ve mahalle muhtarlıklarında 08.02.2019 tarihinde askıya çıkarılmıştır. 10 günlük askı süresinde bilgilerinde eksiklik veya hata olanlar dilekçe ile ilçe müdürlüğümüze başvurmaları önemle rica olunur.'' şeklinde duyuru yaptı.

Haber: Osman Türkçe



Editör: Haber Merkezi