Arıcan; ''Bilgi edinme istekleri vardır. Kitap okumak düşünceleri besler ve güçlendirir. Kitap aydınlık yarınlar için en iyi ışıktır. Tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir.''

Ülkü Ocakları Serik İlçe Başkanı Celal Arıcan okumanın önemi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; ''İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır. Okuyarak yetişmiş bir toplum başarılı ve güçlü olacaktır. İnsan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir. Okuyan insanların farklı bakış açıları vardır. Kelime dağarcıkları yüksektir. Bilgi edinme istekleri vardır. Kitap okumak düşünceleri besler ve güçlendirir. Kitap aydınlık yarınlar için en iyi ışıktır. Tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir. Kitap okumayı sevenler genel kültür bakımından da üst seviyelerdedirler. Genel kültür toplumca önemsenen ve saygı duyulan bir değerdir.

Okuyan insanlar dünyayı ve olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirebilirler. Konuşurken ya da yazarken fazla zorlanmazlar. Çünkü kelime hazneleri çok geniştir. İnsan okuduğu her kitaptan ya da yazıdan ne kadar yeni kelime öğrenirse bilgi havuzu da o kadar dolu olur. Bu havuzu doldurmak bizim elimizdedir. Okumanın ne yaşı ne de zamanı vardır. Buna en uygun kesitlerden biri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarihle ilgili kalın bir kitap okuyormuş Öylesine dalmış ki, çevresini görecek hali yokmuş. Bir sürü yurt meselesi dururken devlet başkanının kendini tarihe vermesi, Vasıf Çınar'ın biraz canını sıkmış olmalı ki, Atatürk'e şöyle demiş;  Paşam! Tarihle uğraşıp kafanı yorma.19 Mayıs'ta kitap okuyarak mı Samsun'a çıktın? Atatürk, Vasıf Çınar'ın bu çok samimi yakınmasına gülümseyerek şöyle karşılık vermiş: Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım. Demiş. İşte böyle bir ecdadın torunlarına okumak yakışır. 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.' Diyerek okumak yakışır.

 İnsan isteği her zaman bir şeyler okuyabilir. Yeter ki okumayı gerçekten istesin. Birileri istedi diye ya da zorla kitap okunmamalıdır. Okuma hevesi ve isteği öncelikle insanın kendi içinde olmalıdır. Okumak için ille de beş yüz sayfalık bir kitabı bitirmek gerekmez bazen bir sayfa bile o kadar çok şey anlatır ki insana.

Okuyun gençler! Peygamber'e ilk emir 'Oku 'olarak gelmiştir ki Allahlın elçisi olmasına rağmen okuma bilmediğini söylemiş ve Allah ona ilk öğrenmesi gerekenin okuma olduğunu bildirmiştir. Okumanın ne kadar değerli olduğu hem dini hem de bilim açısından kanıtlanmıştır. Bilimin ışığında okuyun. Okuyun ki bir nesil sizinle kurtulsun. Günümüzde beyin savaşları yapılıyor. Bu savaştan sağ çıkabilmek ve ülkeyi en ferah düzeye çıkartabilmek için, köhneleşmiş düşüncelerden sıyrılıp kendi benliğinizi bulabilmek, Türk adını dünyaya duyurabilmek, Aziz Sancar gibi Türk bayrağını dalgalandırmak ve bu şerefli sancağı en üst düzeylere çıkartabilmek için okuyun! Unutmayın kitap meyve veren bir ağaç gibidir, siz bunu görmezsiniz ama bu sizin duruşunuza, davranışınıza, konuşmanıza yansır. Ete kemiğe bürünüp sizi güçlü kılar. Damarlarındaki asil kanı hatırlayarak oku, oku ki bilgili nice nesiller yetiştiresin. Kitap okumanın her anlamda faydasını göreceksiniz her evde farklı yayınların olduğu bilgi verici veya hayali romanlar olması elimizin altındaki danışmanımız olarak bulunması bize bir ömür ışık tutacaktır. Benliğini, tarihini okuyarak öğrenmek, bilimsel olarak araştırmak, bulgularını düşünerek tatbik etmek her Türk gencinin görevidir. Sevgili gençler zihinlerinizi kötü ve bulanık işlerle meşgul etmeyin kitap okuyun. Yarınlar sizlerle dolu memleketini seven her birey kitap okumalıdır. Allah'ın selamı üzerinize olsun.''

Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi