Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; ''Zillet ittifakının adayları Serik'i yönetemezler. Zaten de yönetemeyecekler, buna imkan vermeyeceğiz. Çünkü Enver Aputkan'ı işbaşına getireceğiz.'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Serik'te AK Parti seçim ofisinde düzenlenen kahvaltıya katıldı. Toplantıya Cumhur İttifakı ve AK Parti Serik Belediye Başkanı adayı Enver Aputkan, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, MHP Serik İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, meclis üyeleri, Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP'liler, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

Kozan; ''Bu İttifak Pazara Kadar Değil Mezara Kadar Sürecektir.'' 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan yaparak şunları söyledi; ''Burada Cumhur ittifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi kardeşlerimi de çok güzel bir birlikte içindeyiz hepimiz 15 Temmuz ve sonrasında hatırlıyoruz. O gece hep birlikte bu alçakça saldırıya bertaraf etmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. O geceden sonra da AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında çok güzel siyasi birliktelikler yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin dediği gibi bu ittifak bu birliktelik pazara kadar değil mezara kadar sürecektir.  İşte bu yüzden birlik beraberlik içinde çok çalışarak 31 Mart akşamı Bu ittifakın sadece Serik'te değil Antalya ve Türkiye'de başarılı olması için elimizden gelen tüm gayreti göstermek zorundayız.''

Coşkun; ''Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır''

MHP Serik İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun ise konuşmasında; ''Öncelikle dün İstanbul Çekmeköy'de meydana gelen helikopter kazasında şehit olan vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet, büyük Türk Milletine başsağlığı diliyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimine geride bıraktıktan sonra 7 Ağustos Yenikapı'da doğan 'Yenikapı Ruhu' ile şahlanan birlik ve beraberlik beraberliğimiz Allah nasip ederse bundan sonrasında da devam edecektir. Liderimiz Devlet Bahçeli'nin bir sözü vardır, 'Vatan olmazsa neyin siyasetini yapacağız'. Önce vatan diyoruz ve yine biz diyoruz ki, 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' şimdi birlik beraberlik içerisinde Allah nasip ederse 31 Mart 2019 Pazar günü akşamı Serik'te Enver Aputkan Başkanımız Antalya'da Menderes Türel Başkanımız seçimleri kazanacak ve Serik'imize Antalya'mıza hizmet edeceklerdir.'' dedi

Aputkan; ''Memleket İçin Birlik ve Beraberlik İçindeyiz''

Cumhur İttifakı Serik Belediye Başkanı adayı Enver Aputkan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ''Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Milli bekanın teminatı Cumhur ittifakıdır' dediler. Yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da, 'Memleket işi gönül işi' dedi. Aslında bunların üstüne söylenecek çok fazla bir söz yok. Memleketin ihtiyacı olduğu dönemlerde bu ülkenin insanlarının nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğunun en güzel örneklerinden birisi işte bugün buradadır. Memleketini seven insanlar olarak bizler memleketin ihtiyacı olduğu dönemlerde siyasi düşünceleri bir kenara bırakarak vatan için memleket için devlet için bir araya nasıl gelinir bunun örneğini gösteriyoruz bunun için hepinizi herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel birlik ve beraberlikten dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'ye çok teşekkür ediyorum.''

 

Aputakan'dan Üç Talep

Cumhur İttifakı Serik Belediye Başkanı adayı Enver Aputkan konuşmasının sonunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan; yeni bir Hükümet Konağı yapımı, D400 üstüne 3 yeni katlı köprülü kavşak yapımı ve Gebiz'e 24 saat açık olacak bir sağlık kurumu yapılması için destek talep etti.

Çavuşoğlu; ''Kirli İttifakın Adı, Millet İttifakı Değil; Zillet Ve İllet İttifakıdır"

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konuşmasında 17 yıldır aktif siyaset hayatında en çok geldiği ilçenin, Serik olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ittifaklar kurulduğunu belirten Çavuşoğlu, önemli olanın, kiminle ve ne için ittifak yapıldığı olduğunu söyledi. Geçen seçimde 'kirli ittifak' olduğunu; ancak bu ittifakın adının konulmadığını kaydeden Çavuşoğlu, "Kirli ittifakın adı, millet ittifakı değil; zillet ve illet ittifakıdır" diye konuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu ülkenin parçalanması, yıkılması, bir milletin yok olmasını isteyen ne kadar terör örgütü varsa kirli ittifakın içinde." dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devreye girmesiyle daha hızlı kararlar alındığını ve ülkenin bu sistemin faydasını görmeye başladığını anlatan Çavuşoğlu, bu sayede partiler arasında ittifaklar kurulduğunu söyledi. İttifakların kiminle ve ne için yapıldığının önemli olduğunu belirten Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı;  "Bir seçimi kazanmak uğruna mı ittifak yapıyorsun, bir seçimi kazanmak için mi bugüne kadar savunduğun değerleri, ilkeleri ayaklar altına alıyorsun? Yoksa devletin bekası için mi, 'Gerekirse kaybetmeye razıyım yeter ki devletin, milletin bekası iyi olsun' diye mi ittifak yapıyorsun? Bu çok önemli. Biz ülkemizin, milletimizin bekası, geleceğimizin aydınlık olması, güçlü olması, ülkemizin istikrarı için ittifak yapıyoruz."

"Kandil Zillet İttifakı İçin Oy İstiyor"

Cumhur İttifakı'nın karşısında kurulan ittifakın genel seçimlerde adının konulamadığını, yerel seçimlerde ise ittifakın kendisini net olarak ortaya koyduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu; "Karşı tarafta bir ittifaktan bahsediliyor. Bu ittifakın adına kirli, zillet, illet ne derseniz deyin ama millet ittifakı değil. Adı net bir şekilde konuldu. Kim var bu ittifakın içinde PKK var, HDP var, HDP'nin arkasında PKK var. Zaten Kandil doğrudan zillet ittifakını desteklediğini söylüyor ve oy istiyor. Ülke içinde birlik, beraberlik olursa ülkemize vatanımıza, milletimize ihanet edenlerin sayısı fazla olmazsa hedeflerimize ulaşırız ama maalesef bu ittifakın içine baktığımız zaman bunun içinde terör var, terörist var. DHKP-C var. Bu ülkenin parçalanması, yıkılması, bir milletin yok olmasını isteyen ne kadar terör örgütü varsa bu kirli ittifakın içinde. Bir de FETÖ var." CHP'nin içinde PKK'ya sempati duyan, destek olan, teröristlerin cenazelerine katılanların olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, CHP içinde bu zillet ittifakıyla ilgili rahatsızlıklar olduğunu da vurguladı.

"İki Parti Ortak Bir Davada Buluştu''

AK Parti ile MHP'nin kurduğu ittifakın ise milletin bekası için kurulduğuna işaret eden Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi, dışarıdan saldırılar, içeriden ihanet şebekelerinin çalışmalarına karşı AK Parti ile MHP'nin ülkenin geleceği için bir noktada buluştuğunu söyledi.  Cumhur İttifakı'nın aslında tabanda oluştuğunu belirten Çavuşoğlu, iki partinin ortak bir dava için harekete geçtiğini ifade etti.

Çavuşoğlu; ''Ramazan Çalık'a Hizmetleri İçin Teşekkür Ediyoruz.''

Yerel seçimlerin önemini anlatan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin geleceğe yönelik hedeflerine yürüyen yolları bu yerel seçimler açacak." dedi. Bakan Çavuşoğlu Serik ile ilgili olarak ise; ''Biz Ramazan Çalık'a da hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Bu caddeler gayet güzel olmuş. Eskiden Serik'te böyle bir şey yoktu. Serik'in içinde eskiden şöyle yürüyebileceğimiz doğru dürüst bir cadde yoktu. Zaten o vizyonda da bir insan da gelmemişti Serik'e. İşte o vizyonda olmayanlar bugün Serik'i yönetemezler. O zillet ittifakının  adayları Serik'i yönetemezler zaten de yönetemeyecekler, buna imkan vermeyeceğiz. Çünkü Enver Aputkan'ı işbaşına getireceğiz.'' dedi.

"Üretici de tüketici de kazanacak"

Yaş meyve ve sebze fiyatlarına da değinen Çavuşoğlu, üreticinin ve tüketicinin haklarını korumak için mücadele ettiklerini anlattı. Çavuşoğlu, burada 2 liraya satılan bir ürünün başka kentlerde 6-8 liraya satılmasını engellemek istediklerini belirterek, "Çiftçinin aldığı paraya bakıyorsunuz düşük, tüketicimizin aldığı paraya bakıyorsunuz onun da ödediği yüksek. Zor şartlar altında çalışan üreticilerimiz kazanması gerekirken aradaki rantçılar kazanıyor. Çiftçilerimiz ürününü değerinde satacak, emeğinin karşılığını alacak, tüketicilerimiz de ürünü makul fiyatta alacak ve aradaki rantçılar ortadan kalkacak." Dedi. Konuşmalardan sonra AK Parti seçim ofisinde düzenlenen toplantı sona erdi. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler daha sonra Atatürk Caddesi'nde vatandaşları ziyaret ettiler.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Serik'teki programının son bölümünde ise sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

 

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi