Cumhuriyet İlkokulu 5/B sınıfında 1987-1992 yılları arasında okuyan öğrenciler 27 yıl sonra buluştular.

1992 yılı mezunları Cumhuriyet İlkokulu 5B sınıfı öğrenceleri aradan geçen 27 yıl sonrasında bir araya gelme kararı verdiler. O zamanın minik öğrencileri şimdinin iş güç sahibi insanları olarak geçtiğimiz Pazar günü İşler Caddesi'nde bir kafede bir araya geldiler.

Tekeli Ortaokulu öğretmeni Hasan Kara'nın girişimi ile başlatılan buluşma hareketi genişleyerek 5/B sınıfında 1987-1992 yılları arasında okuyan öğrencilerin çoğuna ulaştı.  Öğretmenleri Nevzat Altınay'n da katıldığı buluşma toplantısına 1992 yılı mezunlarında 8 kişi katıldı. Oldukça heyecanlı ve değişik duyguları barındıran buluşmanın başlangıcı sonrasında uzun sohbetlerle geçmiş yad edildi.

Cumhuriyet İlkokulu 5B sınıfı 1992 mezunları buluşma sonrasında öğretmenleri Nevzat Altınay'a günün anısına çiçek vererek, kendilerini görmenin mutluluğunu dile getirdiler. Mezunlar bu toplantıyı bir başlangıç olarak kabul ettiklerini ve şehir dışında olan öğrencilerin de katılabilecekleri günde geleneksel hale getireceklerini de ifade ettiler. Haber: OSman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi