Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası Başkanlığı tarafından Belediye Başkan Adaylarını tanıma, esnaf hakkındaki düşünceleri ve projelerini sunma programı düzenlendi.

Karalar düğün salonunda düzenlenen etkinliğe, Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası Başkan Mevlüt Akıllı, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan yardımcısı Mete Erdem, Serik Esnaf ev Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ev Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın ve Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası yönetimi ve üyeleri katıldılar.

Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası tarafından düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mevlüt Akıllı şunları söyledi; ''Gecesini gündüzüne katarak çoluğuna ve çocuğuna helal kazanç yedirme gayretinde olan pazarcı esnafı için bugün özel bir akşam, aynı zamanda bu akşam Regaip kandili. Kandiliniz mübarek olsun. Yarın ise bizler için evlerimizin baş aktörleri analarımız, eşlerimiz ve bacılarımızın günüdür. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum.''

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Yönetimler seçimlerinden dolayı Serik'te hizmete talip olmuş Belediye Başkan Adayları ile Odaya kayıtlı esnafı buluşturmak üzere karar aldıklarını belirten Akıllı sözlerini şöyle sürdürdü; ''Belediye Başkan Adaylarımız sırası ile toplantımıza katılım yapacaktır. Üç adayı da dinleyip anlayarak onların pazarcı esnafı hakkındaki düşünce ve vaatlerini değerlendirmek çok önemlidir. Konuşmaların ardından pazarcı esnafımız sorunları ve isteklerini dile getireceklerdir. Pazarcı nedir? Pazarcı gecesi ve gündüzü olmayan bir esnaf topluluğudur. Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayarak çoluğuna ve çocuğuna ekmek götürmeye çalışan esnaf topluluğudur. Zor şartlar altında çalışan esnaf topluluğudur. Ama ne yazık ki şunu da unutmamak lazım. Belediye Başkanlığını kazanan bir belediye başkanı çoğunlukla pazarcı esnafının değerini bilmiyor. Zor şartlar altında pazarcı esnafımız halka hizmet vermeye çalışıyor. Belek turizm pazarında Belek Dünyanın göz bebeği ama Belek pazarında yağmur yağdığında herkes ne hale geldiğimizi gördü. Bunun dışında Serik merkeze yapılacak olan kapalı Pazar yeri için pazarcı esnafının görüşleri alınmadan 6 metre genişliğinde 500 metre uzunluğunda Pazar yeri yapılıyor. Bu ilk başta bize gösterilen proje değil. Bu proje benim pazarcı esnafıma uymaz. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir Pazar yeri yoktur. Doğu ilçemiz Manavgat'ta örneğin, Çolaklı'da olduğu gibi kapalı Pazar alanları var. Pazarcı esnafları orada yağmur, yaş ve fırtına ne olursa olsun hiçbir şeyden etkilenmeden satış yapılabiliyor. Bizde neden olmasın ki? Biz buna layık değil miyiz? Serik pazarcısı layık değil mi? Biz başkan adaylarımızda pazarcı esnafına değer vermelerini istiyoruz. Pazarcılarla ilgili yapılacak çalışmalarda birlikte çalışmayı öneriyoruz. Biz Pazarcılar odası olarak Serik Hak ettiği hizmeti alacaktır. Ağlamayan çocuğa emzik vermezler biz ağlayacağız siz vereceksiniz diyorum.''

Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası Başkan Mevlüt Akıllı'nın açılış konuşmasının ardından Kuran tilaveti okunarak dua edildi.

Adaylar Tek Tek Kürsüye Geldi

Daha sonra ise önceden kura ile belirlendiği şekilde Serik Belediye başkan adaylarının konuşmalarına sıra geldi. Kurada saat 19.00'da ilk konuşma kendisine çıkan DSP Belediye Başkan Adayı Mehmet Habalı beraberinde DSP İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, DSP Serik Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte salona geldi ve konuşmasını yaptı.

Kurada ikinci sırada çıkan Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye Başkan Adayı Enver Aputkan ise saat 20,00 sularında beraberinde; Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, Cumhur İttifakı Serik Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte gelerek konuşmasını yaptı.

Son olarak ise saat 21.00'da Millet İttifakı İYİ Parti Serik Belediye Başkan Adayı Yusuf Mecek, CHP İlçe Başkanı Yusuf Etli, İyi Parti İlçe Başkanı Kadir Bodur, Milet İttifakı Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte toplantıya katıldı ve konuşmasını yaptı.

Tek tek kürsüye çıkarak projelerini tanıtan Belediye Başkan Adaylarının konuşmalarından sonra ise Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası üyesi esnaflar kendi sorunları ile ilgili olarak adayalar sorularını sordular. Başkan adayları da konuşmalarının ardından da pazarcı esnafının sordukları soruları cevaplandırdılar.

Ayrıca programda Serik Esnaf ev Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran da bir konuşma yaparak esnaflara kooperatif kanalı ile kullandırılan krediler hakkında açıklamalarda bulundu. Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik ise Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye Başkan Adayı Enver Aputkan'dan sonra kısa bir konuşma yaptı.

 

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi