İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Serik İşler Caddesi'nde halka hitap etti. Bakan Soylu, bugün Türkiye'de terörle, uyuşturucuyla, hırsızlıkla, milleti sıkıntıya sokan tüm suçlarla mücadele ettiklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumhur İttifakı Ak Parti Serik Belediye Başkan adayı Enver Aputkan'ın proje tanıtım toplantısına katılmak için Serik'e geldi. Serik İşler Caddesi'nde düzenlenen programa Bakan Soylu ile birlikte, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Cumhur İttifakı Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkana adayı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, MHP Serik İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Cumhur İttifakı Ak Parti Serik Belediye Başkan adayı Enver Aputkan'ın proje tanıtım toplantısında ilk konuşmayı mevcut Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık yaparak; ''Memleket işi gönül işi diyoruz hep birlikte Serik'e hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki arkadaşlarımıza gönülden başarılar diliyorum.'' Dedi. Cumhur İttifakı Ak Parti Serik Belediye Başkan adayı Enver Aputkan da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü kutlayarak şehitlerimize rahmet diledi. Aputkan, Serik'e bugüne kadar hizmet edenlere teşekkür ederek göreve geldikleri taktirde Serik'te hizmet farklılığını göstermek isteklerini ifade ederek; ''İnşallah ilçemizin eksiklerini tamamlamak ben ve arkadaşlarıma nasip olacak.'' dedi

Aksoy; ''31 Mart'ta keşke dememek için'...''

MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy ise konuşmasında şunları söyledi; ''Cumhur İttifakı önemli bir ittifaktır. Öyle sudan sebeplerle rastgele kurulmamıştır. Cumhur İttifakı Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan, Milletin ve Devlet teminatı Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin ortaya koymuş oldukları iradedir. İşte bu irade 31 Martta sizlerin helal oyları ile Serik'te tecelli edecektir. Bu sebeple hem ülküdaşlarımda hem de Ak Partili arkadaşlarıma 31 Mart'ta keşke dememek için inşallah Enver Aputkan'ı seçin diyorum. Ülkücüler için Alanya'da Adem Murat Yücel Bey hangi anlamı ifade ediyorsa Serik'te Enver Aputkan Bey aynı anlamı ifade etmektedir. Adana'da Hüseyin Sözlü Bey hangi anlamı ifade ediyorsa Antalya'da hizmetin ustası bu memleketin evladı Menderes Türel Bey aynı anlamı ifade etmektedir. 'PKK terör örgütüdür' diyemeyenlerin siyasal uzantısı HDP ile kol kola yürüyenlere geçit vermeyeceğinizi biliyorum. Ne mutlu Türküm diyene.''

 

 

 

 

 

Türel, ''Serik'e Raylı Sistem Geliyor''

 

Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın kısa konuşması sonrasında kürsüye gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de projeleri hakkında bilgi verdi. Vatandaşın desteği ile önemli hizmetler yaptıklarını anlatan Türel, "Serik'e bir daha ki dönemde raylı sistem gelecek. Diğer adaylar bunu yapabilir mi? Siz buna inanıyor musunuz? Rakiplerimiz bizimle aşık atamıyor. Projelerine bir bakıyoruz. Halk su, halk mama.. Bizim rakipler projenin başına halk adını koyunca zannediyorlar bu halkın projesidir." ifadelerini kullandı.

Soylu; "Amerika bize 'Afrin'e giremezsin' dedi. Çatır çatır girdik mi? Girdik.''

Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. İşler Caddesi'nde oldukça kalabalık bir topluluğa hitap eden ve başarılı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Soylu, "Bunu siyasal istikrarla yapıyoruz. Eğer siyasal istikrarı kaybedersek, terörle mücadelede ve diğer suçlarda Türkiye kaseti tekrar başa sarmak zorunda kalır. Geleceğimiz için Türkiye'de istikrarı kaybetmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı. Türkiye'de yıllardan beri darbeler yapıldığını, başbakanın, bakanların asıldığını dile getiren Soylu, ülkenin anarşi, terör, ekonomi, kardeşi kardeşe düşürme oyunlarıyla ileriye gitmesini engellemeye çalışanlar bulunduğunu kaydetti. Türkiye'yi içeriden ve dışarıdan sıkıştırmak isteyenlere işaret eden anlatan Soylu, şöyle konuştu: "Amerika bize 'Afrin'e giremezsin' dedi. Çatır çatır girdik mi? Girdik. Bunu kim sağladı biliyor musunuz? Sizin iradenizle, 50 gramlık oy pusulanızla destek verdiğiniz Recep Tayyip Erdoğan sağladı. Sadece terör koridorunu engellemedi, gelecek nesillere ve dünyaya, 'Ey dünya biz parmağımızı oynatmadığımız sürece kimseye oyun kurdurtmayız.' mesajını verdi."

"Siz de 31 Mart'ta öyle bir imza atın ki şaşkına dönsünler"

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz" sözlerini hatırlatan Soylu, "Sen böyle bir sözleşmeyi kiminle imzaladın?" diye sordu. HDP'nin bu sözleşmeyi CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi genel başkanları ile imzaladığını vurgulayan Soylu, "Siz bu sözleşmeyi Türkiye'ye kumpas kurmaya çalışanlarla imzaladınız. Siz de 31 Mart'ta öyle bir imza atın ki şaşkına dönsünler, şaşkına." ifadelerini kullandı.

Antalya'da da PKK lehine eylemler düzenleyenlerin de belediye meclis üyesi olarak yazıldığını aktaran Soylu, vatandaşlardan Antalya'nın PKK'ya bulaştırmamasını istedi. Türkiye'de 17 yıldır yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Soylu, "Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, kaseti tekrar başa sarmak istemiyoruz. Saygı duyulan, güçlü bir Türkiye için çalışıyoruz. Tayyip Erdoğan, futbol oynamayı iyi biliyor mu? Biliyor. Ayağına top yakışıyor, şimdi Tayyip Erdoğan'ın ayağına şu topu verin de Kılıçdaroğlu'nun ve zillet ittifakının kalesine bir 90'dan çaksın." değerlendirmesinde bulundu.

''Boynumuzu Eğik Bırakmayın"

Uyuşturucu ile yapılan mücadeleyi de anlatan Soylu, 2017 yılında 941 kişinin uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybettiğini, geçen yıl ise bu rakamın yarı yarıya düştüğünü söyledi. 57 bin uyuşturucu satıcısını cezaevine gönderdiklerini ifade eden Soylu, hırsızlık olaylarının da yüzde 35 oranında azaldığını belirtti. Türkiye'de bir huzur ortamının oluşturulduğunu aktaran Soylu, bugün otellerde yer olmadığını, dünyanın her yerinden insanın huzur içinde Türkiye'ye geldiğini söyledi. Türkiye'nin istikrarı yakaladığını, güçlü bir ülke konumuna geldiğini belirten Soylu, şunları kaydetti; "İnsansız hava araçlarına öyle bir yazılım yaptık ki, bundan sonra terör örgütleri bırakın dağlarda yürümeyi, kafalarını çıkaramayacaklar, kafalarını. Yeter ki bize güvenin. 15 gün önce dedim ki 'İran'la ortak operasyon yapacağız'. Tarihimizde ilk defa, 2-3 defa Tahran'a, İran'a gittik geldik. Onlar da geldiler. Bu sabah 08.00 itibarıyla İran'la doğu sınırımızda PKK'ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık. Sonucu açıklayacağız. Bunlara nefes aldırmayacağız. Kökünü kazıyacağız. Milletimizi bunlardan kurtaracağız. Biz bu mücadeleyi yapıyoruz, boynumuzu Kandil'in önünde eğik bırakmayın, şarlatanlara güldürmeyin."

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi