TÜM Emekli Sen Antalya Şubesi Genel Sekreteri Hülya Kara, emeklinin ay sonunu getiremediğini belirterek, hayat pahalılığına dikkati çekti.

Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi tarafından Muratpaşa ilçesinde bulunan Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yapıldı. Çok sayıda emekli pankart açıp, ellerinde dövizlerle hayat pahalılığına dikkati çekti.

Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi Genel Sekreteri Hülya Kara, son dönemde çeşitli alanlara yapılan zamların hayatı olumsuz etkilediğini vurguladı. Artan zamlarla birlikte emeklinin mutfağına yansıyan yangının gün geçtikçe alevlendiğini anlatan Kara, ''Emekli artık pazara, marketlere gidemez durumda. Mutfağımızdaki yangın her geçen gün artıyor. Ek işlerde çalışmamıza rağmen ay sonunu getiremiyoruz. Hayatımız giderek daha zorlaşıyor. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Borç batağına sürüklendik. Borçlarımıza her gün yenilerini ekleyerek ayakta durabiliyoruz. Artık un, bulgur, pirinç, fasulye mutfaklarımıza daha az giriyor. Soframızdaki ekmeğimiz her gün biraz daha küçülüyor" diye konuştu. DHA

 

Editör: Haber Merkezi