Bakan Yumaklı: Buğday ve Arpa Üretimiyle İlgili Yağışlar Noktasında Kritik Bir Eşikteyiz Bakan Yumaklı: Buğday ve Arpa Üretimiyle İlgili Yağışlar Noktasında Kritik Bir Eşikteyiz

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde 16’sı partili 1’i bağımsızı 17 belediye başkan adayı, onlarca meclis üyesi, muhtar ve aza adayı yarışacak.

 

Serik’te çok partili demokrasi tarihi boyunca her zaman olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. Yılını geride bıraktığımız ve 2. Yüzyıla girdiğimiz 2024 yılında da demokrasi şöleni yaşanıyor.

31 Mart 2024 Pazar günü tüm ülkede olduğu gibi Serik’te de vatandaşlar sandık başına gidecek ve gelecek 5 yılda mahalle, ilçe ve illerini yönetecek kadroları seçecekler. Serik’te 102 bin 852 seçmen 333 sandıkta oy kullanacak. Antalya’da ise yaklaşık 2 Milyon seçmen sandık başına gidecek. 2023 yılı Sonbahar aylarında hızlanmaya başlayan siyasi kulislerdeki heyecanlar; 2024 yılı Ocak ve Şubat aylarında aday adaylarının belli olması ile daha da arttı

Serik’i saran seçim ve demokrasi heyecanı Şubat ayında seçim kurullarına verilen belediye meclis üye aday listeleri ile zirveye çıkmaya başladı.

Belediye Başkan adayları ve meclis üye listelerini belli olması ile birlikte daha önceden başlayan seçim kampanyaları da hız kazandı ve Serik’te tam bir demokrasi şöleni havası yaşanmaya başladı. Partilerin ve adayların, iş yerleri ve eve ziyaretleri, mahalle toplantıları ve mitingleri ile seçim ofislerindeki heyecanlı ve coşkulu kalabalıklar bir kez daha Serik demokrasi tarihine işlendiler.

 

Muhtarlardan Dolu Dolu Kampanya

Burada çok önce başlamış ve aylardır hareketli olan muhtar adaylarını da anmadan geçmemek lazım. Muhtar adayları da gerçek anlamda bu seçimde önceki yıllar oranla siyasi partiler ve belediye başkan adayları kadar dolu dolu bir kampanya yürüttüler. Onlar da Serik demokrasi şölenin ayrı bir renk kattılar.

Serik demokrasi tarihine renk katan, güzel bir kampanya yapan tüm belediye başkan adaylarına, belediye meclis üyesi adaylarına, tüm siyasi partilere, tüm muhtar adaylarına teşekkür eder başarılar dileriz.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN