Serik ilçesindeki Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu'nda çevre eğitimi çalışması devam etti.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile Tarım ve Orman 6. Bölge Müdürlüğü ve Serik Belediyesi arasında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik uygulamalı çevre eğitimi verilmesi amacıyla imzalanan protokol kapsamında Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu 2019 ilkbahar çalışması ve uygulamalı çevre eğitimi devam ediyor.

Araştırma koordinatörü Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Hakan Karaardıç, "Ülkemiz kuş çeşitliliği ve kuş göçleri açısından zengin bir ülke olmasına rağmen, yeterli sayıda araştırma olduğu söylenemez. Her ne kadar son yıllarda artan uzman sayısıyla birlikte konuyla ilgili bilimsel araştırmaların sayısı artış gösterse de Avrupa'nın kuş çeşitliliği ve göç rotaları açısından bu kadar zengin bir ülke için yeterli değildir. Bu durum Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu'muzun önemini daha da artırmaktadır. Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu'muzun bir hedefi de kuş araştırmalarında uzman yetiştirmektir. Çalışmalarımıza deneyim kazanarak uzmanlaşmak hem de yardımcı olmak üzere başta Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitemiz öğrencileri, farklı üniversitelerden yüksek lisans ve doktora öğrencileri, aynı zamanda protokol ortağımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz değerli çalışanları da katılım sağlamaktadır. Böyle güçlü bir ekiple şu ana kadar 40 kuş türünden 1000 civarında kuş halkalanarak gerekli ölçümler alındı ve tekrar serbest bırakıldı" dedi.

Protokolün temel amaçlarından birinin de uygulamalı çevre eğitimi olduğuna işaret eden Dr. Hakan Karaardıç, "Önceki yıllarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Serik Kaymakamlığı işbirliği ve izniyle başta Serik ilçemize bağlı çok sayıda ortaokul öğrencisine uygulamalı çevre eğitimi verdik. Bu yıl da aynı hedef doğrultusunda eğitimlerimize devam ediyoruz. Üniversite öğrencilerimize, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırladığımız programlar doğrultusunda ve sahada öğrencilerle birlikte yaptığımız uygulamalarla çevre sorunlarına duyarlı, canlıları bilen ve bilinçli koruyacak gençlerin yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi