Köksal; ''Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize geçmiş olsun diyorum. Allah beterinden korusun. Hafif yaralarla atlattığımız bu kazada yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

Serik Yedisu Koleji Kurucularından Suat Köksal, Salı günü Denizli ili Acıpayam yakınlarında yaşanan kaza ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Köksal açıklamasında şunları söyledi; ''Denizli ili Acıpayam yakınlarında 'Şühedanın İzinde Çanakkale Gezisi' için yola çıkan öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan gezi grubumuz Salı günü kaza yapmıştır. Kazada bazı öğrenci, öğretmen ve velilerimiz yaralanmıştı. Kazanın duyulmasının ardından hemen olay yerine intikal etmiştik. Olay yerine ulaştığımızda Acıpayam Devlet Hastanesinde öğrencilerimizin ayakta tedavi edildiğini, birtakım öğrencilerimizin de Denizli'deki muhtelif hastanelerde tedavisinin sürdüğünü öğrenerek Denizli'ye hareket ettik. Çeşitli hastanelerde tedavi yapılan öğrencilerimizin sağlık durumunda hayati tehlike oluşturacak bir sorun olmadığını hastane yönetimi ve doktorlarla görüşüp öğrendik ve taburcu olmalarına yardımcı olduk.

Olayı duyan ve çocuklarını yanında olmak isteyen aileler de oradaydı hem bizimle hem kendi çocukları ve diğer çocuklarla yakından ilgilendiler. Özellikle ailelerin itidalli davranışları bizlerin orada daha sağlıklı çalışmasını sağladı. Daha ilk andan itibaren Denizli Valisi Hasan Karahan olayı yakından takip ederek tüm kamu personelini seferber etti. Kendilerine hem kurumumuz ve velilerimiz hem de Serik halkı adına şükranlarımı sunarım. Kaza anında öğretmenlerimizin soğuk kanlılığını koruyarak tüm öğrenci, velilerimizi dışarıya tahliye etmede gösterdikleri gayretin de orada bulunan güvenlik güçleri tarafından taktir edilmesine mutlu oldum. Bu arada Serik halkının konuya duyarlı olup sürekli arayıp sormaları, gelmek istemeleri beni ayrıca mutlu etti. O gün gün boyu ne benim ne Mehmet Can Hocamın telefonu susmadı bizlere psikolojik olarak destek oldular, mutlu olduk, gururlandık. Sanki tüm Serik halkı oradaymış, bizimleymiş gibi hissettik. Yine Serik'te okulumuzda tedirgin olan aileleri rahatlatan bize oradan koordinasyon sağlayan ortağımız Halil Eker ile birlikteliğin gücünü hissettik.

Gazeteci dostlarımızın konuya bakışı ve kaza haberini yapma şekilleri olağan bir tedirginliğin yaşanmamasına sebep oldu. Hatta ulusal ajansların haberi ile Serikli basın mensubu arkadaşların haberi arasında o kadar fark vardı ki kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. İyi ki Serik'te yaşıyorum.

Bu üzücü olaydan birlikteliğin, beraberliğin güzelliğini özellikle Serik halkı ile yaşadığımız için çok mutlu oluyorum. Tekrardan tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize geçmiş olsun diyorum. Allah beterinden korusun. Hafif yaralarla atlattığımız bu kazada yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Kaza ile ilgili adli ve hukuki olayları takip ediyorum. Bir ihmali ve hatası olan herkesin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bilmenizi isterim. Çocuklarımız emanetimizdir. Eğitimde nasıl çıtamızı yüksek tutuyorsak ilgi ve alakada da en yüksekte tutacağız. Bu vesileyle,  Kaymakamımız Haluk Şimşek'e, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz'e  sonsuz teşekkür ediyoruz.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi