Şimşek; ''İlçemiz ve bölgemiz, Türkiye'nin en gelişmiş turizm noktasıdır. Bölgemizde 4 ve 5 yıldızlı 86 otelimiz var. 80 bin yatak kapasitesine sahibiz. Turizmi çeşitlendirerek 12 aya yaymamız lazım.''

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Turizm Haftası ile ilgili program düzenlendi. Her yıl 15- 20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Serik'teki etkinlikler Kadriye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Programa, Kaymakam Haluk Şimşek, Serik Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Emniyet Müdür Zafer Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, sektör temsilcileri, daire müdürleri, oku müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alper Karakaya yaptı. Karakaya konuşmasında şunları söyledi; ''Günümüzde, milyonlarca insan günlük hayatlarını devam ettirdikleri yerlerden geçici süreler için başka yerlere hareket etmektedir. Bu yer değişimi esnasında, ulaşım olanaklarından yararlanılmakta ve varılan yerdeki konaklama birimleri kullanılmaktadır. Bu olay, XX. yüzyıla özgü modern bir olay olarak görülmesine karşın, yer değiştirme insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanlar yüzyıllar boyunca çeşitli neden ve amaçlarla bulundukları yerin dışındaki başka bir coğrafi mekana hareket etmişlerdir. Dinamik bir yapıya sahip olan bu hareket, zaman içinde turizm kavramını doğurmuştur. Buna göre: ''turizm, ulusların ve toplulukların birbirlerine daha çok yaklaşmasına olanak veren 'modern' çağa özgü bir olaydır.''

''Turizm, ülke için önemini her geçen gün arttırıyor''

''Türkiye'nin en büyük ve en hızlı gelişen sektörleri arasında yer alan turizm, ülke için önemini her geçen gün arttırıyor.  Tarih, kültür ve olağanüstü doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı Türkiye, bu özelliklerini günümüze kadar devam ettirebilmiş dünyanın ender turizm cennetlerinden biridir. Dört mevsimin tüm özelliklerinin her zaman yaşanabildiği yöreleri, yeşil ormanları, kayak sporuna elverişli karlı dağları, temiz denizleri, kumsalları, kaplıcaları, konuksever insan dokusu ve dünyanın üç ünlü mutfağından birine sahip olması bakımından da ayrıcalıklı bir ülkedir. Cennet ülkemiz Türkiye'yi ziyaret eden, tekrar tekrar gelen yabancı turist sayısı ve turizm gelirlerinde sağlanan sürekli artışlar, sektörde istikrarlı bir gelişmenin olduğunu göstermektedir. Türkiye'nin dünya ekonomisiyle bütünleşme yolunda son yıllarda en başarılı olduğu sektör turizmdir. Bu başarıyı dikkate alan Türkiye, sahip olduğu bu potansiyeli iyi değerlendirerek, uluslararası turizm gelirinden daha fazla pay alma yolunda turizm politikalarını yeni bir anlayışla gözden geçirmektedir.''

Turizmin çeşitlendirilmesi

''Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm endüstrisini etkileyen tüm faktörleri dikkate alarak yeni pazarlama stratejilerini harekete geçirmiştir. Bu stratejilerin en can alıcı ayağı olan tanıtımda da ciddi atağa geçmiş ve tanıtım kampanyalarını farklı coğrafyalardaki yurtdışı büroları aracılığı ile yoğun olarak başlatmıştır. Kampanyalardaki yaklaşımın temelinde "farklılıkların kucaklaşması" teması vurgulanmaktadır. Bu vurgunun yakalanmasında Türkiye'yi rakiplerinden ayıran en önemli özellikler dikkate alınmıştır. Bunların başında Türkiye'nin Asya ve Avrupa kıtaları arasındaki köprü konumundan kaynaklanan doğa, tarih ve kültür zenginliği ile çeşitliliği gelmektedir. Bir arada yaşatılan bu farklılıkların zenginliği, Türkiye'nin her köşesine doğal, kültürel, sanatsal, estetik ve folklorik çeşitlilik olarak yansımaktadır. Bu gizemli ve baş döndürücü karmaşa, bu çok sesli ve çok renkli kültür bir karşıtlık değil, bir kucaklaşma kültürüdür. Turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında ayrıca yat, golf, termal ve sağlık, kış ve dağ sporları, yayla, mağara, doğa yürüyüşü (treking), akarsu sporları (rafting), sportif olta balıkçılığı ve avcılık, kuş gözlemciliği gibi pek çok turizm alanına ilişkin projelerle de etkin faaliyetlerde bulunulmaktadır. Türkiye'nin turistik imkanlarını ortaya çıkarma ve tanıtma noktasında hepimize önemli görevler düşmektedir. Devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarının yanında gücümüzün yettiği, dilimizin döndüğü kadar olmalı, elbirliği, güç birliği ile turizmin gelişmesine yardımcı olmalıyız.''

Pehlivan; ''2019 yılının altın bir yıl olmasını bekliyoruz''

Turizm sektörü adına konuşan Rixos Oteli Genel Müdürü Çetin Pehlivan ise konuşmasında şunları ifade etti; ''Özel sektörümüz turizm adına gerçekten önemli adımlar atıyor. Son dönemde özellikle yeni Turizm Bakanımız ile birlikte çok önemli adımlar atılıyor ve gelişme yaşanıyor. En önemli konu da iletişim. Artık turizmde hızlı ilerliyoruz ve kendimi çok daha iyi ifade edebiliyoruz. Bu anlamda da bizim için büyük bir şans. Ben Turizm Haftasını önemsiyorum ve çok önemli bir bilinçlendirme fırsatı olarak değerlendiriyorum. Ülkemiz için çok önemli olan turizm sektörünün bilinçli olarak yeni nesillere aktarılması gerekiyor. Turizmde nitelik ve nicelik çok önemli, ürünler geliştikçe çeşitlendikçe şehrimiz daha da renkleniyor. 2019 yılının altın bir yıl olmasını bekliyoruz; çok önemli bir yıl olmasını bekliyoruz. Bu yılın turizm sektörü açısından geçtiğimiz yılları telafi edebileceğimiz bir yıl olacağını tahmin ediyoruz. Bu hepimiz için gerçekten büyük bir şans. Ben burada genç arkadaşlara seslenmek istiyorum sektörümüzün en önemli sorunu gerçekten istihdam. Kendini yetiştirmiş yabancı dil bilen arkadaşlarımız gerçekten bu sektörde çok şanslı olacaklardır.''

Şimşek; ''Harika bir tarih ve doğa güzelliklerine sahibiz''

Kaymakam Haluk Şimşek ise Serik'in turizm potansiyelinin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Şimşek konuşmasında şunları söyledi; ''İlçemiz ve bölgemiz, Türkiye'nin en gelişmiş turizm noktasıdır. Bölgemizde hepsi birbirinden güzel 4 ve 5 yıldızlı 86 otelimiz var. 80 bin yatak kapasitesine sahibiz. Enfes golf sahalarımız ile 93 futbol sahamız var. 205 konferans salonumuz bulunuyor. Dünyanın hiçbir yerinde bunların hiçbirisi bir arada yok. Turizmi çeşitlendirerek 12 aya yaymamız lazım. Harika bir tarih ve doğa güzelliklerine sahibiz. 2018 yılında Aspendos Antik Tiyatro'muza 240 bin kişi ziyaret etmiştir. Ancak Antalya'ya 14 milyon turistin geldiğini düşünürsek, Aspendos'u ziyaret edenlerin sayısının çok düşük olduğunu görebiliriz. Aspendos'u yılda 1 milyon kişinin ziyaret etmesi gerekmektedir.''

Daha sonra Serik İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müzik grubunca türküler söylendi. Mehter Takımı gösterisini sergiledi. Öğrenciler ise şiirlerini ve kompozisyonlarını okudular.

Turizm Haftası dolayısıyla resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler ile okula destek olan turizmcilere ödüllerini Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan Yardımcı Bünyamin Okudan, Başsavcı İsmet Çınar ve Milli Eğitim İlçe Müdürü İkram Ekiz tarafından verildi. Törene ayrıca Serik Emniyet Müdürü Zafer Karaaslan, turizmciler ve okul müdürleri de katıldı.

Programın sonunda ise Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ve okula destek olan turizmciler ve şirketler için ödül töreni düzenlendi.

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne katkılarında dolayı turizm ve şirket temsilcilerine plaketleri Kaymakam Haluk Şimşek tarafından verildi.

Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ise ödülleri, Başsavcı İsmet Çınar, Belediye Başkan Yardımcı Bünyamin Okudan ve Milli Eğitim İlçe Müdürü İkram Ekiz tarafından verildi.

Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrenciler

Resim dalında Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Öğrencisi Gül Sudem Uykun, şiir dalında Serik Anadolu Lisesi öğrencisi Selcen Bayram ve kompozisyon dalında Özel Çözüm Temel Lisesi öğrencisi Hazal Güngör birinci oldular.

Resim dalında Özel Serik Akdeniz Bilim Koleji Öğrencisi Sudenaz Utan, şiir dalında Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencisi Emincan Baran ve kompozisyon dalında Orhangazi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Salim Demirci ikinci oldular.

Resim dalında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Nur Okumuş, şiir dalında Atatürk  Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Gül Gürdal ve  kompozisyon dalında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatmanur Sarıdağ ise üçüncü oldular.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi