Önce Karaman Anadolu Öğretmen Lisesi'ni, ardından Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni dereceyle bitiren Tuğçe Karabacak; dünyanın en prestijli sinema okulları arasında yer alan La Fémis'in Université d'été kazananlar listesine tek Türk olarak adını yazdırdı.

Temellerinin atıldığı 1943 yılından günümüze birçok önemli yönetmen yetiştiren, dünyanın en prestijli sinema okullarından La Fémis tarafından her yıl dünya geneli yapılan zorlu seçmelerde 2019 yılı kazananlar listesi yayınlandı. Université d'été listesine tek Türk olarak adını yazdırmayı başaran genç yönetmen Tuğçe Karabacak, Paris'te Türkiye'yi temsil edecek.

Başarının Anahtarı Tutkuların Peşinden Koşmak

Karaman'da doğup büyüyen Tuğçe Karabacak: ''Azim ve kendine güvenle tutkularının peşinde koşan herkes başarıyı yakalayabilir. İnsanlar kendi potansiyellerini küçümsüyor. Ben çok küçük bir şehirde, dar bir çevrede büyüdüm ama coğrafya kader değildir. Bugün Paris'e gidiyorsam bu, Türkiye'nin sesini dünyanın tüm sinema salonlarında yankılatabilme tutkumdandır. Herkese naçizane tavsiyem tutkularınızı bulun ve asla peşini bırakmayın, sonunda kazanan siz olacaksınız!'' dedi.

 

Editör: Haber Merkezi