Serik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından finansmanı sağlanan öğretmen eğitimleri projesini başarı ile tamamladı.

Serik Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Tarafından finanse edilen Serik ve Aksu ilçelerinde görev yapan Rehber Öğretmenlere Yönelik 'Projektif Testler' eğitimi 8 Nisanda başladı ve tüm raporlama süreçleri ile birlikte 17 Nisanda sona erdiği bildirildi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Tunahan Gürkan konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; ''Bu eğitim Serik ve sorumluluk bölgemiz içerisinde yer alan Aksu ilçesinde resmi ve özel okullarda görev yapan Rehber Öğretmenlere yönelik olarak hazırlanmış ve tüm masraflar 'Teknik Destek' kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmıştır. Rehberlik branşında görev yapan 70 öğretmene verilen eğitim ile ortalama 15 Bin öğrencinin okullardan aldığı rehberlik hizmetinin kalitesini artırmış olduk. Ayrıca Antalya ilinde okullaşma oranının yüksek olması ve rehber öğretmen norm sayılarının düşük olması sebebi ile rehber öğretmenler okullarda öğrenciyi tanımak için yeterli zaman ayıramamakta ve bireyi tanıma tekniklerinde daha Pratik testlere ihtiyaç duymaktadırlar. Alınan bu eğitim öğrencilere ulaşma hızımızı arttıracağı için sorunları çözümlemede bize yardımcı olacak ve bu sayede daha çok öğrenci ile ilgilenme fırsatı bulacağız.''

Projenin Etkileri

Projenin beklenen etkileri ise yetkililerce şöyle sıralandı: Proje kapsamında eğitim alan 70 öğretmen ve hizmet sunacağı öğrenci sayısının ortalama 15 Bin olacağı değerlendirilmektedir.  Öğrencilerin duygusal ihtiyaçları bu eğitimle daha üst düzeyde karşılanacaktır. Öğrenci velileri bu eğitimle alınan sonuçları değerlendirerek çocuklarını daha iyi tanıma fırsatı bulacaklardır. Öğrencilerde oluşabilecek psikopatolojik durumlar engellenecektir. Olası sorunların öğrenciler üzerinde oluşturacağı kişilik bozukluklarının önüne geçilecektir. Ailelerin problem davranışları yönetme konusunda daha az uğraşı gösterecektir.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ise, projenin tüm finansmanını karşılayan ve süreç içerisinde destekleyici tutum sergileyen Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı yetkililerine, projeyi yazan ve başarılı biçimde uygulayan Serik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Personeline teşekkür etti. Ekiz eğitim görevlisi Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Yunus Emre Ayna'ya katkılarından dolayı plaket verdi.          

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi