ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Davut Çetin, ''Milli egemenlik ülkemiz için vazgeçilmez bir yönetim biçimidir. Bu bilinçle büyüyen, bilgiyle donanmış geleceğimizin teminatı çocuklarımız en büyük güvencemizdir" dedi.

Başkan Davut Çetin mesajında şunları kaydetti;''Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının ve milli egemenliğin kabulünün 99'uncu yılını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı tarihimizde bir dönüm noktasını temsil etmektedir. Ülkemiz, birçok ülkeden daha uzun bir demokrasi tarihine sahiptir. Milli egemenlik, ülkemiz için vazgeçilmez bir yönetim biçimidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin aynı zamanda ilk milli bayramı olan bu gün, çağdaş uygarlık yolculuğumuzun da en önemli kilometre taşlarından birisidir. O dönemde atılan demokrasi ve özgürlüklerin temeli, geleceğimizin mimarı çocuklarımızla yükselecektir."

"Büyük Atatürk de bu bilinçle 23 Nisan'ı ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu müthiş vizyon doğrultusunda hepimize önemli görevler düşmektedir. Türkiye nüfusunun halihazırda yüzde 28'ini çocuklar oluşturmaktadır. Avrupa Birliği'nde çocuk yoğunluğuna baktığımızda bu oranın yüzde 18,7 olduğunu görüyoruz. Ülkemizin gençliğe dayalı müthiş bir potansiyeli vardır. Bu potansiyeli ancak çocuk haklarında, eğitim sisteminde, çocuk sağlığında güçlü adımlar atarak hayata geçirebiliriz. Çocuklarımızı sorgulamaya dayalı, gelişen teknolojiyi hatta geleceğin teknolojilerini hedefleyen bir eğitim sisteminde yetiştirmeliyiz. Bu yapıyı evrensel ilkelere dayalı bir hukuki yapı ve demokrasi ile güçlendirdiğimiz takdirde bugünün çocukları ülkemizi Büyük Önder'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaklardır. Bu bilinçle büyüyen, bilgiyle donanmış geleceğimizin teminatı çocuklarımız en büyük güvencemizdir."

"Biz de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bünyemizde kurduğumuz İnovasyon Merkezimiz İNOVATSO ile ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfımızda çocuklarımız ve gençlerimize ufuk açıcı eğitimler ve çalışmalar sunmaktan, onları geleceğe hazırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan 1920'de Kurtuluş Savaşı devam ederken Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurarak bize bu gururu yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyorum. Şanlı tarihimizi yazan kahramanlarımızın canlarını ortaya koyarak verdikleri destansı mücadeleden feyz alarak bizler de çocuklarımıza güçlü ekonomiye sahip bir ülke bırakabilmek için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz." DHA

 

Editör: Haber Merkezi