Prof. Dr. Ahmet Maden, Memorial Lara Tıp Merkezi'nde Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nde tam zamanlı hasta kabulüne başladı.

Prof. Dr. Ahmet Maden 1978 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Prof. Dr. Maden aynı üniversitede 1983 yılında göz hastalıkları uzmanı oldu. 1983-1985 yılları arasında Niğde Devlet Hastanesi Göz Kliniğinde zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra, 1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda çalışmaya başladı. Aynı üniversitede 1989 yılında doçent, 1996 yılında profesör unvanını aldı. 1988-1989 yılllarında Fransa, Paris VII. Üniversite Lariboisiere St-Louis Tıp Fakültesi Rothschild Göz Hastalıkları Hastanesi'nde çalışan Prof. Dr. Ahmet Maden hazırladığı tez ile ilgi üniversitede 'Asistant Etranger' unvanını aldı. 1994 yılında ABD, New Orleans, Louisiana State University (LSU) Eye Center Kornea Kliniği ve Araştırma Laboratuarında kornea nakli ve göz bankacılığı yöntemleri üzerinde çalışmalarda bulundu. 1999-2011 yılları arasında Sağlık Bakanlığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Klinik şefliği görevini yürüttükten sonra 2011 yılında tekrar üniversitedeki görevine döndü.

Prof. Dr. Ahmet Maden, gözün ön segment cerrahileri (katarakt, glokom, kornea nakli vb.), oküloplastik cerrahi (rekonstrüktif ve kozmetik perioküler cerrahiler) ve şaşılık tedavileriyle ilgileniyor, Prof. Dr. Ahmet Maden'in 'Oküloplastik Cerrahi' isimli yaklaşık 450 sayfa bir kitabı, 150'nin üzerinde yayımlanmış yurtiçi ve yurt dışı bilimsel makaleleri bulunuyor. Prof. Dr. Ahmet Maden, Memorial Lara Tıp Merkezi Göz Sağlığı ve .Hastalıkları Bölümü'nde hizmet veriyor. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi