Yeni kaymakamlık binası, kütüphane yeni binaya taşınıyor, 3 köprülü kavşak, merkeze tuvaletler, piknik alanları yapılıyor, parklara 24 saat kontrol'...

Belediye Başkanı Enver Aputkan Başkanlığında yapılan Serik Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na gündem maddelerinde çok dilek ve temenniler bölümündeki konuşmalar, öneriler ve verilen bilgiler damgasını vurdu. Meclis gündeminin1-13 maddeleri arasında birçok madde komisyonlara havle edilerek ek oturumda görüşülmesi kararı alındı. Sadece 4. Maddenin kabulü ile artık Serik Filipinler'in Davao Belediyesi ile kardeş şehir oldu.

Akın: ''Kent Konseyi'nin Kurulsun''

Dilek ve Temenniler bölümünde ilk olarak söz alan DSP Grubu Sözcüsü Mustafa Akın'ın grubu adına yaptığı konuşmasındaki önerileri dikkat çekti. Akın ilk olarak, Belediye Meclisi üyeleri ve Serik'in STK'ları ile birlikte Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret etme önerisinde bulundu. Akın, Serik Kent Konseyi'nin kurulması, turizm pazarı kurulması, otoparkların yapılması, merkeze tuvaletler yapılması, mevcut parkların güvenliği ve temizliği gibi konularda önerilerini sıraladı.

Karacan'ın Önerisine Konur'dan Destek'...

İYİ Parti- CHP Grubu Sözcüsü Mehmet Ali Karacan da, meclis görüşmelerini canlı yayınlanmasını teklif etti. Turizm mevsimi geldiğini belirten Karacan turizm bölgeleri ile ilgili olarak Turizm Komisyonun toplanarak gerekli çalışmaları yapması gerektiğini ifade etti. Ak Parti Meclis Üyesi Levent Konur da bu öneriyi desteklediğini ifade etti.

Kütüphane Taşınıyor'...

Her iki grup sözcüsünü konuşmalarında sonra hem sözü edilen soru ve önerilere cevap verdi hem de belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Enver Aputkan, Bakanlığa yeni Serik Kaymakamlık Binası için teklif yazısı yazıldığını, kütüphanenin taşınacağını, Serik merkezde tuvalet yapılacağını, ırmak kenarı piknik alnının düzenlenip genişletilmekte olduğunu ve Serik merkezden geçen D400 Karayolunda yapılacak olan 3 kavşağın projelerinin onaylandığını belirtti.

Başkan Aputkan'ın Serik Halk Kütüphanesi ile ilgili sözleri bizce çok önemliydi. Kütüphanenin 9 Mart Parkı içindeki tadilatı yapılacak olan binayı taşınacağını belirtti. Artık yıllardır bir gecekondu görüntüsünde hizmet vermeye çalışan Kütüphane geçici de olsa yeni ve güzel bir ortama taşınacak ve yeni binası yapılana kadar orda hizmet verecek.

Serik'te Ramazan Ayı Etkinlikleri Yapılacak mı?

Serik Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın sonunda ise basın mensubu olarak Belediye Başkanı Enver Aputkan'a bir soru yönelttik. Serik'te yaşayan vatandaşlarımızın her Ramazan ay öncesi Serik'te Ramazana etkenlileri yapılıp yapılmayacağını veya buna yönelik bir düşüncenin olup olmadığını sorduk. Aputkan Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik hazırlıkları olduğunu belirtti. Ayrıca Ramazanda bir gün büyük bir iftarı hayırseverler ile birlikte Serikliler ile paylaşılacağını ifade etti. Serik'te Ramazan ayı etkinlikleri konusunda Serik Belediye Meclisinin her partiden üyeleri de görüşlerini dile getirdi. Ramazanda her gün iftar çadırı kurulabileceği, ya da bazı büyük mahallerde kurulabileceği ya da sadece ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi gibi görüşler dile getirildi. Son olarak ise bu konunun bugün yapılacak olan ek mecliste tekrar görüşülmesi üzerinde fikir birliğine varıldı.

Bugün yapılacak olan ek oturumda Serik'te bu yıl Ramazan a etkinliklerinin nasıl seyir edeceğini öğrenebileceğiz.

Özetle; özellikle gündemin 14. Maddesi olan Dilek ve Temenniler bölümünde Serik Belediye Meclisi'nin hem başkan hem de meclis üyelerinin form tutmaya başladıklarını gözlemledik. Meclis üyelerinin Serik adına güzel fikirleri ve heyecanları olduğunu görüyoruz ve bu heyecanlarını destekliyoruz. Bundan sonraki toplantılarda da meclis üyelerinin performanslarını yakında takip edeceğiz

 

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi