ngelliler Haftası Kutlamaları kapsamında Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda bir program düzenlendi. Düzenlenen programa, Kaymakam Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkan Vekili Levent Konur, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programı hazırlayan Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulu'nun Özel Eğitim Öğretmeni Hakan Okudur günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Okudur konuşmasında; ''Engelliler haftası kutlamaları dolayısıyla hazırladığımız programda engelleri aşmış olmanın gururu ile karşınızdayız. Öğrencilerimiz sizler için bugünü anlamlı kılmaya ve kendileri için hiçbir şeyin engel olmadığını gösterme çabası ile çok çalışıp emek verdiler. Bizler de öğretmenleri olarak öğrencilerimize verdiğimiz önem, eğitim ve desteklerle elde ettiğimiz başarının sevincini yaşamaktayız. Engel değil destek olunduğunda engelli bireylerin neler yapabildiklerini bugün birlikte göreceğiz. Engelli olmak bir kusur değildir; asıl kusur onlara yardımcı olunmaması, işlerinin zorlaştırılması ve görmezden gelinmesidir. Engel görmeyen göz, duymayan kulak, konuşmayan dil, fazladan bir kromozom, yürüyemeyen ayak, tutmayan el değildir. Engel acıyarak bakan gözler, önlerine kurulan setler yüzlerine kapanan kapılardır.'' dedi

Öğrenci Velisinden Duygusal Şiir

Program Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulu özel eğitim öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı şiir, koro, dans ve müzik gösterileri ile devam etti. Yapılan birbirinden güzel gösteriler, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Duygusal anların yaşandığı programda öğrencilerin yapmış olduğu semazen, komedi dans üçlüsü, ritim grubu gösterisi ile Hababam Sınıfı gösterisi büyük ilgi gördü. Özel Eğitim sınıfı öğrenci velisi Seher Çeçen'in okumuş olduğu 'Ben engelli bir çocuk annesiyim' şiiri yine izleyenleri duygulandıran bir sahne oldu.

Programda Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Nurhayat Temiz Çelik de bir konuşma yaparak şunları söyledi; ''Bilindiği gibi 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engellilere Haftasıdır. Bu haftanın önemi ve sorumluluğu çok büyüktür. Maalesef ülke nüfusumuzun %10'undan fazlasını oluşturan engelli bireylerin birçok sıkıntıları vardır. Toplum olarak onlara karşı sorumluluklarımızın olduğunu unutmamalıyız. Bu toplumun birer fertleri olan engelli vatandaşlarımızın bizlerle aynı haklara sahip olması ve desteklenmesi çok önemlidir en çok ihtiyaçları olan şeyin saygı ve sevgi olduğunu hatırlamalıyız. Onlara iş imkanları sunularak yaşam kalitelerini arttırmalı üretmelerine fırsat vermeli ve hayatın içine onların da katılmasını yardımcı olmalıyız. Her kurum üzerine düşen görevi yerine getirdiğinde engellerin birçoğunu aşmış oluruz. Biz de okul olarak okulumuzdaki özel gereksinimli öğrencilerimiz için en iyisini yapmayı, onları hayata hazırlamayı değerli olduklarını onlara hissettirmeyi ve onların diğer öğrencilerimiz ile aynı haklara haklarla eğitim almalarını kendimize ilke edindik. Engelli vatandaşların varlığı ülkemize ve dünyaya bir yük ve eziyet değildir. Herkes gibi değere hoşgörüye ve sevgi ihtiyaçları vardır.''

Programa katkılarından dolayı öğrenci velisi Seher Çeçen'e Serik Belediye Başkan Vekili Levent Konur, Nazım Yener'e Kaymakam Haluk Şimşek tarafından plaket takdim edildi.  Program temsili olarak öğrencilere mezuniyet töreninin yapılmasıyla ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi