Tekeli Ortaokulu 5B sınıfı öğrencileri Vahide Naz Durmuş ve Ahmet Cem Tıraş 50 bin öğrenciyi geçerek projeye katıldılar.

Tekeli Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencilerinden Vahide Naz Durmuş ile Ahmet Cem Tıraş, ilk aşamasına 53 bin öğrencinin; ikinci aşamasına ise 5 bin öğrencinin katıldığı 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri Seçme Sınavı'nı kazanarak Antalya'yı temsilen Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alacaklar.

Konu ile ilgili detaylı bilgi veren Tekeli Ortaokulu şunları söylediler; ''Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 günlük İcraat Programı kapsamında geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirecek yeni bir programın hayata geçirileceği planlanmıştır. Bu kapsamda Sanayi Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışması sonucu başlatılan proje ile ilimizin de aralarında bulunduğu 12 ilde birinci aşama olan Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür'den oluşan 60 soruluk ''Deneyap Teknoloji Atölyeleri Seçme Sınavı'' yapıldı. Bu sınava katılan 53 bin 203 öğrenci arasından Tekeli Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencilerinden Vahide Naz Durmuş ile Ahmet Cem Tıraş başarı göstererek birinci aşamayı tamamladı. Birinci aşama olan yazılı sınavı başarı ile tamamlayan Tekeli Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencilerinden Vahide Naz Durmuş ile Ahmet Cem Tıraş, 5 bin 493 öğrencinin katıldığı 2. aşama olan uygulama sınavında da başarılı olarak ilimiz Alanya ilçesinde Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazandılar.

Ayrıca Let's Draw And Learn (Hadi Çiz ve Öğren) projesi kapsamında Antalya ili genelinde düzenlenen Snapword İngilizce kelime tasarımı yarışmasında Tekeli Ortaokulu 7/I sınıfı öğrencisi Tevfik Okudan'ın "Octopus" eseri birinci olduğu bildirildi. Her iki projede de başarılı olan öğrenciler Okul Müdürü Halil Alkan tarafından plaketle ödüllendirildiler.

Okul Müdürü Halil Alkan; ''Dene Yap Projesinde üstün başarı sağlayarak DeneYap Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu başarıya katkı sağlayan öğretmenlerimize ve velilerimize de teşekkür ediyorum.  Ayrıca Snapword İngilizce kelime tasarım yarışmasını düzenleyen İlçemiz Gedik Ortaokulu Müdürlüğüne, bu projede emeği geçen okulumuz İngilizce öğretmeni Hülya Özgün'e teşekkür ediyorum, yarışma da birinci olan öğrencimiz Tevfik Okudan ve ailesini de canı gönülden kutluyorum.'' dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi