AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'ne Erasmus kapsamında Romanya'dan gelen tıp fakültesi öğrencileri, Antalya'yı tercih etmelerinde, daha önce gelen arkadaşlarının anlatımlarının etkili olduğunu söyledi.

AÜ Tıp Fakültesi'ne Erasmus kapsamında Romanya Tirgi Mureş Üniversitesi'nden gelen 5'inci sınıf öğrencileri Drepteta Dalia ve Dodea Teodora, 3 ay süreyle staj yapacak. Stajlarının yanı sıra Antalya ve Türkiye'yi tanıma fırsatı elde ettikleri için mutlu olduklarını dile getiren doktor adaylarından Dreptate Dalia, "Daha önce Fransa ve İtalya'ya gitmiştik. Şimdi Türkiye'deyiz. Avrupa'da başka ülkelere de gidebilirdik. Dünyada ilklerin yaşandığı bir üniversitede eğitim almayı ve hocalarıyla tanışmayı arzu etmemiz, bu üniversitenin organ naklindeki başarısı ve Antalya'nın doğal ve tarihi güzellikleri, bizi etkileyen etkenlerin başında yer alıyor" diye konuştu.

AÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ata Nevzat Yalçın ise iki öğrencinin de tıp mesleğine büyük ilgi duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Yalçın, öğrencilerin 3 ay boyunca nöroloji, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, tıbbi onkoloji, yoğun bakım dallarında eğitim alacağını kaydetti. DHA

Editör: Haber Merkezi