Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü pamuk üreticilerinin beklediği destek ödemelerinin bayram öncesi yapılacağını bildirdi.

Serikli pamuk üreticilerine Ramazan Bayramı öncesi 5 Milyon 439 Bin TL. destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Şubat ayında yapılan gübre ve mazot desteği ile birlikte 2018 yılı için Serikli pamuk çiftçisine toplamda 6 Milyon TL'yi aşan ödeme gerçekleştirileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan daha önce çiftçiye çiğ süt, kütlü pamuk ve yağlı ayçiçeğinde 3 milyar 447 milyon lira destek ödemesi yapılacağını açıklamıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı da sosyal medya hesaplarında geçtiğimiz günlerde ülke genelinde pamuk çiftçisine 2,4 Milyar TL. ödeme yapılacağını bildirmişti.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu da Serikli pamuk üreticilerin Ramazan Bayramı öncesi 5 Milyon 439 Bin TL. destekleme ödemesi yapılacağını belirterek şu bilgileri verdi; ''Pamuk üreticilerimize 5 Milyon 439 bin TL destek veriyoruz. Serik ilçemizde 230 pamuk üreticimize 5 Milyon 439 Bin 317. TL destekleme ödüyoruz. Ödemeler Ramazan Bayramı öncesi yapılacak. Geçtiğimiz Şubat ayında da. 16 bin 167 dekar Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı pamuk alanı için 792 bin TL. mazot ve gübre desteği ödenmişti. Bu ay ödenecek olan destekle birlikte Serikli pamuk üreticilerimize 2018 üretimi için toplamda 6 Milyon 231 Bin 679 TL. hibe destek verilmiştir.'' dedi

Serik'te pamuk üretiminin, Eminceler, Boğazkent ve Sarıabalı Mahallelerinin başını çektiği 29 mahallede üretildiği bildirildi. 16 bin 167 dekar Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı pamuk alanı için 792 bin TL. mazot ve gübre desteğinin geçtiğimiz Şubat ayı içinde ödendiği de belirtildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi