ANTALYA'da 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) bu yıl toplam 8 bin 173 öğrenci mezun oldu. Öğrenciler, mezuniyet töreninde konser veren Mustafa Sandal'la birlikte kep fırlattı. Törende öğrenciler, gezi olaylarında öldürülen gençler, Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencileri de andı.

Bünyesinde 20 fakülte, 4 yüksek okul ve 14 meslek yüksek okuluyla eğitim veren AÜ'deki mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe Ankara'da olduğu için törene katılmadı. Rektör vekili Prof. Dr. İbrahim Akıncı, mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi. İletişim Fakültesi'nden mezun olan görme engelli Okan Öztürk, Fen Fakültesi dönem birincisi Mehmet Ali Oymak ile yabancı öğrenciler adına da Sudanlı İletişim Fakültesi öğrencisi İbrahim Katal açılışta konuşma yaptı.

AÜ Stadyumu'ndaki törende öğrencilerin mutluluğu ve heyecanına aileler de ortak oldu. Stadyumum tribünlerini tıklım tıklım dolduran binlerce öğrenci ailesi, çocuklarının kortej geçişini alkışladı. Kortejin önünde tıp fakültesinin öğrencileri yer aldı. Buna karşılık protokol koltukları ise boş kaldı. Törene, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ile Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal da katıldı.

 

GELEMEDİ MEKTUP GÖNDERDİ

Sağlığı elvermediği için gelemeyen bir anne, oğlunun mezuniyet törenine bir mektup gönderdi. AÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Taha Berk Erdem'in annesi Nurcan Bayar'ın gönderdiği mektup, kürsüden okundu. 'Can Evlat' diye oğluna hitap eden MS hastası anne, mektubunda özetle şunları söyledi:"Can evlat. Bana böylesine anlamlı ve gurur duyduğum bir günü yaşattığın için binlerce teşekkür. Hastalığım dolayısıyla yanında olamamanın verdiği derin üzüntü içerisindeyim. Buna rağmen tüm kalbimle yanındayım. Ağabeyinin çok istemesine rağmen hastalığına yenik düştüğü devam ettiremediği okul hayatına senin onun yerine de dört elle sarılman ve çok başarılı olman beni inanılmaz mutlu etti. Ne mutlu bana. Senin gibi mükemmel bir evlada sahibim."

Nurcan Baydar'ın duygu yüklü mektubu törene katılan öğrenci ve ailelerinin gözlerini yaşarttı. Taha Berk Erdem ise annesinin mektubu nedeniyle ayaklarının bile titrediğini söyledi.

 

AÜ'den bu yıl çok sayıda engelli öğrenci de mezun oldu. Mezunlar arasında tekerlekli sandalyesiyle törene katılan Gerontoloji Bölümü mezunu 24 yaşındaki Berkay Engin dikkat çekti. Berkay mezun olduğu için çok mutlu olduğunu anlattı.

Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun olan doğuştan görme engelli 27 yaşındaki Gülay Girgin ise okumayı çok sevdiği için Türkçe öğretmenliğini tercih ettiğini söyledi. Girgin, atamasının yapacağı günü heyecanla bekleyeceğini söyledi.

 

YETİŞKİN ÖĞRENCİLER

Bu yıl mezun olanların arasında ileri yaştaki çocuklu anne ve babalar da yer aldı. Çocuklarının karne heyecanı yaşadığı gün üniversiteden mezun olup keplerini atanların arasında 32 yaşındaki 2 çocuk annesi Funda Yıldırım Altun, 53 yaşındaki Emir özer ile 40 yaşındaki 2 çocuk babası Adem Kaya da yer aldı. Bazıları çocuklarıyla birlikte sahneye çıkıp mezuniyet heyecanını ailesiyle paylaştı.

 

MEZUNLARDAN MESAJLAR

Öte yandan mezun öğrenciler taşıdıkları mesajlarla da dikkati çekti. Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin, Soma'da maden faciasında ölenlerin de unutulmadığı törende, öğrenciler ellerinde taşıdıkları dövizlerle hem ülkeyi idare eden siyasilere hem de ailelerine mesajlar verdi. Törende dikkat çeken mesajlar şöyle: 'Baba maddi manevi özellikle de maddi desteklerin için teşekkürler. Devamını bekliyorum', 'Atılan son tekmeyi unutmadık. Ali İsmail Kokmaz', 'Sağlıkta şiddete son', 'Özgecan Aslan isyanımız', 'Nükleer öldürür', 'Çerez parası kadar maaş kafi', 'Çalışma ekonomisi endüstri ilişkileri koalisyon için çok makul', 'Eylemsizlik prensibimiz değil', 'Çocuklar dünyayı elimizden alıp ölümsüz ağaçlar dikecek. Nazım Hikmet', 'Evet kadavra gördük', 'Açılın ben doktorum.'

Törenin sonunda Mustafa Sandal sahneye çıktı. Konserde yeni çıkan şarkılarını seslendiren Sandal, öğrencilerle birlikte kep fırlattı.

 

Editör: Haber Merkezi