Korkuteli ilçesinde Beğişliler ve Datköy Kültür ve Dayanışma Derneği'nin birlikte düzenlediği 19'uncu Pilav Şenliği, Beğiş Yaylası'nda yapıldı.

Beğiş Piknik ve Pilav Şenliği, Korkuteli'ne bağlı Beğiş Yaylası'nda gerçekleşti. Beğişliler ve Datköy Kültür ve Dayanışma Derneği'nin birlikte düzenlediği şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Türkiye'nin dört bir yanından toplanan Beğişliler ve diğer davetliler hasret giderdi, yaylanın soğuk suyundan içip piknik yaptı.

Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayri Yıldırım, "Amacımız birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek, tanışmak, kaynaşmak, akrabalık bağlarımızı canlı tutmaktır. Şenlik geleneğini, toprak sevgisini, komşu ve akraba bağlılığını bu türlü sosyal kültürel etkinliklerle gelecek nesillerimize aşılamaktır. Dernek olarak kültür değerlerimizi kaybetmemek için çaba harcıyoruz" dedi.

Şenliklere Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernek yöneticileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şenlik kapsamında halat çekme, sandalye kapma ve tahta kaşıkla yumurta taşıma, değnekle yürüme, çuval yarışı ve uçurtma şenliği gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, dernek yönetimi ve vatandaşlar halat çekme yarışına katıldı. MHP Yönetim Kurulu Üyesi ve iş insanı Bayram Bulut 15 bin lirayla 20'nci Beğiş Yaylası şenlik ağası seçildi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi