Akdeniz Yükseliş Koleji'nin okul birincileri Osman Efe Kara ve İbrahim Kilik'in konuşmaları aile ve öğretmenlerini duygulandırdı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Serik Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Ortaokulu 14. Yılında 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını Akdeniz Yükseliş Koleji bahçesinde gerçekleşen bir mezuniyet töreni ile yeni başlangıçlara uğurlanmıştı. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonunda okul birincisi olan Osman Efe Kara ve İbrahim Kilik'in okul yaş kütüğüne isimlerini çakmalarının ardından birinci olan öğrenciler duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalarını yaptılar. Akdeniz Yükseliş Koleji okul birincileri olan Osman Efe Kara ve İbrahim Kilik'in mesajları aileleri ve öğretmenlerini duygulandırdı.

Kara; ''Hem iyi bir insan olmayı hem de başarılı bir insan olmayı öğrendim.''

Okul birincisi Osman Efe Kara konuşmasında şunları söyledi; ''Bugün burada eğitim-öğretim hayatımızın bir sayfasını kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açmaya adım attığımız bir gün yaşıyoruz. 1. sınıftan 8. sınıfa kadar Akdeniz Yükseliş Kolejinin bir öğrencisi olmanın mutluluk ve gururuyla şunları söyleyebilirim ki geçen sekiz yıllık eğitim-öğretim sürecinde okulumuzda bizler akademik başarılarımızın yanında iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik, insanın ve insanlığın değerini öğrendik, birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı kısacası vatana ve millete yararlı birer birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik. Sorumluluklarımızı ve içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi kavradık. Elbette 8 yıllık süreçte birçok sınava girdik ve hayat boyu girmeye devam edeceğiz, fakat bugün başarıyı elde etmemdeki en önemli faktör nedir? diye sorsanız ilk olarak kendine güvenmek, inanmak,  hedef belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için asla pes etmeden ilerlemektir derim ve bu inanç ve çalışmak aile, okul, öğretmen desteğiyle de perçinlenince başarı kaçınılmaz hale gelir diye eklerim. İşte ben Akdeniz Yükseliş Kolejinde geçen ilkokul, ortaokul hayatımda hem iyi bir insan olmayı hem de başarılı bir insan olmayı öğrendim.

Ben bugün okul birincisi olarak buraya çıktıysam ve şuan bu mikrofonu tutabiliyorsam tabi ki bunda desteği, emeği çok olan insanlar var. İlk olarak bana daha 4 yaşında iken okumayı öğreten ilk öğretmenim dedem Sacit Alkan'a ve ikinci annem olan anneanneme. Benden desteklerini esirgemeyen ve ben umudumu yitirdiğim zamanlarda bile bana olan inancını yitirmeyen, en başta bana ders çalışmayı değil, iyi insan olmayı öğreten, örnek olan sevgili babam Yusuf Kara'ya ve annem Verda Kara'ya. Çok değerli ilkokul öğretmenim Sevim Tatlı'ya. Bana hep inanan ve güvenen okul müdürümüz Savaş Sargın'a ve sınıf öğretmenim Duygu Aksoy'a. Bizlere bu imkanı sunan Akdeniz Yükseliş Koleji Kurucusu Necmettin Çalık'a ve okul yöneticilerine. Beni bu yolda yönlendiren çok sevgili öğretmenlerime sonsuz teşekkürlerimi sunarım.''

Kilik; ''Gösterdiğiniz ilgi ve alakayı hiçbir zaman unutmayacağız''

İbrahim Kilik te konuşmasında şunları söyledi; ''Yetişkinliğe adım attığımız bu dönemde üzerimize aldığımız sorumlulukların bilinci içerisindeyiz. Biliyoruz ki bir insan kolay yetişmiyor, ilmik ilmik dokumak gerekiyor, her karesini, her satırını ince ince dokumak dokumak, şekillendirmek,  emek harcamak gerekiyor. Bütün bunları biliyoruz ve bunların yanında bugüne kadar bize yapılan yatırımların karşılığını verme zamanın geldiğini düşünüyoruz. Okul yaşama hazırlık değil, yaşamın ta kendisidir ilkesinden hareketle bugünlere geldik.

Değerli İdarecilerimiz ve Öğretmenlerimiz bizlere 4 yıl boyunca tuttuğunuz ışıkla yolumuza devam edeceğiz, gösterdiğiniz ilgi ve alakayı hiçbir zaman unutmayacağız. Öğrettiğiniz yöntemlerle hayatın zorluklarını aşarak yaşama daha güçlü sarılacağız. Sizlere laik öğrenciler olduğumuzu her ortamda göstereceğiz. Bu süreçte bize ilgi ve alakasını eksik etmeyen başta okul yönetim kurulu başkası Necmettin Çalık, Okul Müdürümüz Savaş Sargın, Sınıf Öğretmenimiz Duygu Aksoy ve tüm öğretmenlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  Sevgili Anne ve Babalarımız, bizleri doğru ve yanlışlarımızla her zaman bağrınıza bastınız. Bizler hedeflerimize doğru ilerlerken her zaman yanımızda olacağınızı biliyoruz. Bizlere verdiğiniz destekle hayat merdivenlerinden çıkacağız ve sizlere laik evlatlar olacağımıza bütün arkadaşlarım adına söz veriyorum.''

Haber: Osman Türkçe

İBRAHİM KİLİK

OSMAN EFE KARA

Editör: Haber Merkezi